K receptu
Pred každým jedlom sa na kórejský stôl položí veľa malých misiek s občerstvením. Medzi nimi určite bude pár druhov kimchi, čerstvá a varená zelenina, tofu a morské plody – možností je veľa. Vybrali sme pre vás dva recepty na občerstvenie, ktoré sme si obzvlášť obľúbili.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 30 minPraženieázijská kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa občerstvenie2 stredne dlhé uhorky polovica malej mrkvy polovica malej cibule 1 strúčik cesnaku 1 lyžička. cukor 1 polievková lyžica. l. ocot 1 polievková lyžica. l. sezamový olej soľ mletá feferónka červená sezamové semienkaNa palacinky4 vajcia 100 g chudého mletého hovädzieho mäsa 100 g tofu polovica malej cibule polovica malej mrkvy 3-4 polievkové lyžice. l. múka 2-3 lyžice. l. rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na uhorkové predjedlo nakrájajte uhorky na veľké kocky, vložte do cedníka, posypte trochou soli, nechajte 1 hodinu a potom zľahka stlačte.
Krok 2
Mrkvu, cibuľu a cesnak pokrájame, zmiešame s cukrom, feferónkou, octom a olejom, vzniknutou zmesou ochutíme uhorky, necháme 15–20 minút odstáť. a podávame posypané sezamovými semienkami.
Krok 3
Na palacinky nakrájame cibuľu a mrkvu, zmiešame s mletým mäsom, pridáme zľahka rozšľahané vajcia a múku. Potom pridajte tofu, roztlačené vidličkou, miešajte do hladka.
Krok 4
Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme mokrými rukami guľôčky veľkosti vlašského orecha a mierne sploštíme. Smažte na strednom ohni v horúcom oleji do zlatohneda, asi 3 minúty. na každej strane.