Uhorkový šalát v paradajkovej marináde

K receptu

Veľmi chutný šalát, môj najobľúbenejší z tých, ktoré balím do pohárov. Uhorky sú chrumkavé, stredne pikantné a veľmi chutná, sladká marináda, ktorá obsahuje plátky uhorky.

zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minVarenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEuhorky – 2 kg octovej esencie – 1 polievková lyžica. l.cesnak – 1 hlava soľ – 1,5 lyžice. l cukor – 80 paprika – 1 ks cibuľa – 1 g paradajky – 1 kg Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pre tento recept používame sladké zrelé paradajky. Možno aj neštandardné.

Krok 2

Paradajky, cibuľu a papriku pomelieme na mäsovom mlynčeku.

Krok 3

Pripravte si uhorky. Urobia to akékoľvek uhorky, dokonca aj neštandardné. Nakrájajte ich na krúžky s hrúbkou asi 2 cm, ak sú uhorky veľké, potom rozrežte každý krúžok uhorky na polovicu.

Krok 4

Zmes paradajok a zeleniny varte 10 minút od varenia. Pridajte krúžky uhorky. Pridajte soľ, cukor, rastlinný olej, premiešajte. Varte od varu 10 minút, pridajte octovú esenciu a cesnak, pretlačený lisom. Varte ďalších 5-10 minút.

Krok 5

Odstráňte šalát z ohňa a ihneď vložte do sterilizovaných pohárov. Zrolovať. Otočte a nechajte vychladnúť v tejto polohe bez obalu. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik