K receptu
Veľmi chutný šalát, môj najobľúbenejší z tých, ktoré balím do pohárov. Uhorky sú chrumkavé, stredne pikantné a veľmi chutná, sladká marináda, ktorá obsahuje plátky uhorky.
zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minVarenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEuhorky – 2 kg octovej esencie – 1 polievková lyžica. l.cesnak – 1 hlava soľ – 1,5 lyžice. l cukor – 80 paprika – 1 ks cibuľa – 1 g paradajky – 1 kg Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre tento recept používame sladké zrelé paradajky. Možno aj neštandardné.
Krok 2
Paradajky, cibuľu a papriku pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Krok 3
Pripravte si uhorky. Urobia to akékoľvek uhorky, dokonca aj neštandardné. Nakrájajte ich na krúžky s hrúbkou asi 2 cm, ak sú uhorky veľké, potom rozrežte každý krúžok uhorky na polovicu.
Krok 4
Zmes paradajok a zeleniny varte 10 minút od varenia. Pridajte krúžky uhorky. Pridajte soľ, cukor, rastlinný olej, premiešajte. Varte od varu 10 minút, pridajte octovú esenciu a cesnak, pretlačený lisom. Varte ďalších 5-10 minút.
Krok 5
Odstráňte šalát z ohňa a ihneď vložte do sterilizovaných pohárov. Zrolovať. Otočte a nechajte vychladnúť v tejto polohe bez obalu. Dobrú chuť!