K receptu
Uhorky podľa tohto receptu sú stredne pikantné, chrumkavé, aromatické – veľmi chutné!
zložitosť: priemer Porcie: 5 varenie: 25 min Pridať. čas: 2 h 10 minMorenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍuhorky – 2 kg mletá červená paprika – 1 ČL rastlinného oleja – 50 ml cukru – 2,5 ČL soli – 1,5 ČL octu 9% – 100 ml cesnaku – 1 hlava Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky dobre umyte.
Krok 2
Rozrežte pozdĺžne na 4 kusy.
Krok 3
Pridáme soľ, cukor, nadrobno nakrájaný cesnak, mletú červenú papriku. Pridajte olej a ocot 9%. Dobre premiešajte. Necháme 2 hodiny postáť, občas premiešame. Uhorky dodajú šťavu nasiaknutú dresingom, ako aj výraznú vôňu jemne nasolených uhoriek.
Krok 4
Umiestnite štvrtiny uhorky do sterilizovaných pohárov a naplňte výslednou soľankou. Zakryte sterilizovanými železnými viečkami.
Krok 5
Teraz je potrebné uhorky sterilizovať. Za týmto účelom vložte poháre do veľkej kovovej nádoby a nalejte do nej vodu. Od začiatku varu počkajte 5 minút, ak sú poháre 500 gramov; 7 minút – 700 gramov; 10 minút – liter.
Krok 6
Poháre zrolujte, otočte a položte na veko. Nezabaľte to. Nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto mletej červenej papriky môžete použiť mleté čierne korenie.