Uhorky nakladané vo vlastnej šťave

K receptu

Uhorky podľa tohto receptu sú stredne pikantné, chrumkavé, aromatické – veľmi chutné!

zložitosť: priemer Porcie: 5 varenie: 25 min Pridať. čas: 2 h 10 minMorenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍuhorky – 2 kg mletá červená paprika – 1 ČL rastlinného oleja – 50 ml cukru – 2,5 ČL soli – 1,5 ČL octu 9% – 100 ml cesnaku – 1 hlava Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky dobre umyte.

Krok 2

Rozrežte pozdĺžne na 4 kusy.

Krok 3

Pridáme soľ, cukor, nadrobno nakrájaný cesnak, mletú červenú papriku. Pridajte olej a ocot 9%. Dobre premiešajte. Necháme 2 hodiny postáť, občas premiešame. Uhorky dodajú šťavu nasiaknutú dresingom, ako aj výraznú vôňu jemne nasolených uhoriek.

Krok 4

Umiestnite štvrtiny uhorky do sterilizovaných pohárov a naplňte výslednou soľankou. Zakryte sterilizovanými železnými viečkami.

Krok 5

Teraz je potrebné uhorky sterilizovať. Za týmto účelom vložte poháre do veľkej kovovej nádoby a nalejte do nej vodu. Od začiatku varu počkajte 5 minút, ak sú poháre 500 gramov; 7 minút – 700 gramov; 10 minút – liter.

Krok 6

Poháre zrolujte, otočte a položte na veko. Nezabaľte to. Nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

UŽITOČNÉ RADY

Namiesto mletej červenej papriky môžete použiť mleté ​​čierne korenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik