K receptu
Len na centrálnom trhu v Soči je 10 druhov suluguni: čerstvé, údené, pečené v popole a dokonca aj vo forme hadice. Ten je nakrájaný na kúsky a vyprážaný na uhlí ako ražniči. Miestni hovoria, že najlepšie sa podáva s džemom feihua. Alebo môžete jednoducho uvariť vyprážané suluguni s paradajkami. Suluguni opečte ako obvykle, najskôr ich vyvaľkajte v múke. A podávame syr s paradajkami ako caprese, ale v kaukazskej verzii – paradajky s adjikou a sumakom, syrom a koriandrom navrchu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 471,35 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 27,30 g/35,64 g/12,40PraženieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g suluguni 50–70 g múky (môže sa použiť kukurica) 300 g zrelých chutných paradajok malý zväzok koriandrového rastlinného oleja 2 polievkové lyžice. l. adjiki s paradajkami štipka sumachu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Suluguni nakrájame na hrubé plátky a obalíme v múke. Paradajky nakrájame na hrubé plátky. Koriander nahrubo nasekajte.
Krok 2
Zahrejte panvicu s rastlinným olejom a suluguni smažte do zlatista, 2-3 minúty. na každej strane. Z panvice preložíme syr na papierovú utierku zloženú v niekoľkých vrstvách, aby z nej odsal prebytočný olej.
Krok 3
Paradajky položte na tanier alebo servírovaciu dosku. Namažte adjikou a posypte sumakom. Navrch položte horúci syr, posypte nasekaným koriandrom a podávajte.
MIMOchodom
Recept poskytol Garik Manukyan, šéfkuchár reštaurácie Khmeli & Suneli v Soči.