K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 25 min Pridať. čas: 30 minRúraPraženiefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšpargľa – 80 gramov červená quinoa – 15 gramov čierna quinoa – 15 gramov olivy Taggis – 4 sušené paradajky – 5 gramov syra mascarpone – 20 gramov 35 % smotana – 5 ml žltých paradajok – 40 gramov oleja z čiernej hľuzovky – 1 gmini bageta vyrobená z čierny chlieb – 1 ks Baku paradajky – 50 g píniové oriešky – 2 g rastlinný olej – 2 ml Baku šalotky – 10 guckových šalotiek – 5 g Tagja olivy – 2 olivový olej – 20 ml bazalka – 1 g mäta – 1 g semiačka z granátového jablka – 3 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Červenú a čiernu quinou vložte do hrnca, pridajte vodu (pomer 1:2), priveďte do varu, znížte teplotu, prikryte a varte 10 minút.
Krok 2
Špargľu ošúpeme, vložíme do osolenej vriacej vody, blanšírujeme 1-2 minúty. Každú stonku nakrájajte na 3-4 rovnaké časti.
Krok 3
K mascarpone pridáme smotanu, soľ, korenie, olej z čiernej hľuzovky a vareškou premiešame.
Krok 4
Pripravte omáčku Vierge: paradajky blanšírujte, vložte do ľadovej vody, ošúpte, nakrájajte na 4 časti a oddeľte jadro. Dužinu paradajok nakrájajte na stredné kocky.
Krok 5
Píniové oriešky zľahka opečte na panvici v rastlinnom oleji.
Krok 6
Baku uhorky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olivy nakrájajte na krúžky.
Krok 7
Bazalku a mätu nakrájame na tenké pásiky. Zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Krok 8
Mini bagetu z ražného chleba dáme piecť do rúry na 180°C na 15 minút. Prekrojíme na polovicu, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme.
Krok 9
Na tanier dáme quinou, navrch dáme stonky špargle, polovice žltých paradajok, ozdobíme nakrájanými olivami a sušenými paradajkami.
Krok 10
Na vrch nalejeme virge omáčku. Ozdobíme žeruchou.
Krok 11
Polovice bagety natrieme mascarpone a položíme na okraj taniera.