Zelená špargľa na spôsob Arlesien s quinoou a olivami

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 25 min Pridať. čas: 30 minRúraPraženiefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšpargľa – 80 gramov červená quinoa – 15 gramov čierna quinoa – 15 gramov olivy Taggis – 4 sušené paradajky – 5 gramov syra mascarpone – 20 gramov 35 % smotana – 5 ml žltých paradajok – 40 gramov oleja z čiernej hľuzovky – 1 gmini bageta vyrobená z čierny chlieb – 1 ks Baku paradajky – 50 g píniové oriešky – 2 g rastlinný olej – 2 ml Baku šalotky – 10 guckových šalotiek – 5 g Tagja olivy – 2 olivový olej – 20 ml bazalka – 1 g mäta – 1 g semiačka z granátového jablka – 3 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Červenú a čiernu quinou vložte do hrnca, pridajte vodu (pomer 1:2), priveďte do varu, znížte teplotu, prikryte a varte 10 minút.

Krok 2

Špargľu ošúpeme, vložíme do osolenej vriacej vody, blanšírujeme 1-2 minúty. Každú stonku nakrájajte na 3-4 rovnaké časti.

Krok 3

K mascarpone pridáme smotanu, soľ, korenie, olej z čiernej hľuzovky a vareškou premiešame.

Krok 4

Pripravte omáčku Vierge: paradajky blanšírujte, vložte do ľadovej vody, ošúpte, nakrájajte na 4 časti a oddeľte jadro. Dužinu paradajok nakrájajte na stredné kocky.

Krok 5

Píniové oriešky zľahka opečte na panvici v rastlinnom oleji.

Krok 6

Baku uhorky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olivy nakrájajte na krúžky.

Krok 7

Bazalku a mätu nakrájame na tenké pásiky. Zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Krok 8

Mini bagetu z ražného chleba dáme piecť do rúry na 180°C na 15 minút. Prekrojíme na polovicu, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme.

Krok 9

Na tanier dáme quinou, navrch dáme stonky špargle, polovice žltých paradajok, ozdobíme nakrájanými olivami a sušenými paradajkami.

Krok 10

Na vrch nalejeme virge omáčku. Ozdobíme žeruchou.

Krok 11

Polovice bagety natrieme mascarpone a položíme na okraj taniera.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik