K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 215,39 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 16,62 g/14,51 g/5,50Latinskoamerická kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍčerstvé uhorky – 2 ks čerstvé mrazené zelené fazuľky – 200 grucola – 50 g šalátové frise – 0,5 kapusty rastlinný olej – 3 polievkové lyžice. l. avokádo – 1 ks červený vínny ocot – 1 polievková lyžica. l soľ – podľa chuti konzervovaný tuniak vo vlastnej šťave – 400 g cherry paradajky – 500 glyme – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu bez rozmrazovania varíme 5 minút vo veľkom množstve vriacej osolenej vody. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou. Necháme vychladnúť, potom odrežeme konce fazule.
Krok 2
Kôru z limetky nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu z dužiny. Avokádo prekrojíme na polovicu, ošúpeme a zbavíme kôstky. Dužinu nakrájame na malé kocky a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Krok 3
Paradajky, uhorku, rukolu a frisee šalát umyjeme a osušíme. Paradajky nakrájajte na polovicu, uhorku nakrájajte na polovičné krúžky. Vlys rozoberieme na listy a nahrubo natrháme. Malé listy rukoly nechajte tak, ako sú. Veľké rozrežte na polovicu.
Krok 4
Všetku zeleninu dáme do veľkej misy a ochutíme octom, olejom, soľou a korením. Premiešame a necháme 10 minút odstáť.
Krok 5
Do šalátu pridajte nakrájané paradajky, fazuľu, uhorku, avokádo a limetkovú kôru. Zmiešajte.
Krok 6
Tuniaka sceďte. Rybu nakrájajte na kúsky, pridajte do šalátu, premiešajte a ihneď podávajte.