Baklažány plnené kuskusom a paradajkami

K receptu

Plnené baklažány s kuskusom a paradajkami sú jednoducho zásobárňou vitamínov a chutí môžu slúžiť ako výborná príloha aj samostatné jedlo pre každého, kto má rád zeleninu a dodržiava zásady správnej výživy. Baklažány fungujú veľmi dobre ako plniaca nádoba. Náplň môže byť veľmi rôznorodá. Dnes mám kuskus s paradajkami a pikantnými talianskymi bylinkami pod syrovou krustou. Recept je pomerne jednoduchý a cenovo dostupný.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minRúraPečenieVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažány 600 gkuskus 120 gvoda 250 ml olivového oleja 2 ČL paradajok 2 ks syra 100 čerstvých gukrop 0,3 zväzku korenín talianskych byliniek 1 ČL soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do veľkej hlbokej misy nasypeme potrebné množstvo kuskusu, pridáme štipku soli a zalejeme vriacou vodou. Zakryte pokrievkou a nechajte pôsobiť 7-10 minút, počas ktorých sa voda úplne vsiakne. Potom kuskus popicháme vidličkou, pridáme olivový olej a premiešame.

Krok 2

Baklažány umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Pomocou lyžice opatrne vydlabte dužinu, aby ste vytvorili „lodičky“. Dužinu baklažánu nakrájajte na malé kocky a trochu opečte na panvici na rastlinnom oleji.

Krok 3

Paradajky nakrájame na malé kocky. Kôpor nasekáme nadrobno. Do misky s kuskusom pridáme paradajky, kôpor a opečenú dužinu z baklažánu.

Krok 4

Pridajte lyžičku talianskych byliniek, soľ podľa chuti a dôkladne premiešajte. Aromatická baklažánová náplň je pripravená.

Krok 5

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, vyložíme polovice baklažánu a naplníme plnkou.

Krok 6

Naplnené baklažány obložíme tenkými plátkami syra.

Krok 7

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.

Krok 8

Baklažány s aromatickou náplňou sú pripravené.

Krok 9

Dobrú chuť! Pomôžte si!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pamätajte, že baklažány „milujú“ paradajky, syr, cibuľu, cesnak, koreniny a mnohé bylinky: kôpor, petržlen, zeler, estragón, koriander, majoránku, ľubovník, tymian. Všetky sú prezentované v produktovom rade KOTANYI.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik