K receptu
Plnené baklažány s kuskusom a paradajkami sú jednoducho zásobárňou vitamínov a chutí môžu slúžiť ako výborná príloha aj samostatné jedlo pre každého, kto má rád zeleninu a dodržiava zásady správnej výživy. Baklažány fungujú veľmi dobre ako plniaca nádoba. Náplň môže byť veľmi rôznorodá. Dnes mám kuskus s paradajkami a pikantnými talianskymi bylinkami pod syrovou krustou. Recept je pomerne jednoduchý a cenovo dostupný.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minRúraPečenieVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažány 600 gkuskus 120 gvoda 250 ml olivového oleja 2 ČL paradajok 2 ks syra 100 čerstvých gukrop 0,3 zväzku korenín talianskych byliniek 1 ČL soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do veľkej hlbokej misy nasypeme potrebné množstvo kuskusu, pridáme štipku soli a zalejeme vriacou vodou. Zakryte pokrievkou a nechajte pôsobiť 7-10 minút, počas ktorých sa voda úplne vsiakne. Potom kuskus popicháme vidličkou, pridáme olivový olej a premiešame.
Krok 2
Baklažány umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Pomocou lyžice opatrne vydlabte dužinu, aby ste vytvorili „lodičky“. Dužinu baklažánu nakrájajte na malé kocky a trochu opečte na panvici na rastlinnom oleji.
Krok 3
Paradajky nakrájame na malé kocky. Kôpor nasekáme nadrobno. Do misky s kuskusom pridáme paradajky, kôpor a opečenú dužinu z baklažánu.
Krok 4
Pridajte lyžičku talianskych byliniek, soľ podľa chuti a dôkladne premiešajte. Aromatická baklažánová náplň je pripravená.
Krok 5
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, vyložíme polovice baklažánu a naplníme plnkou.
Krok 6
Naplnené baklažány obložíme tenkými plátkami syra.
Krok 7
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
Krok 8
Baklažány s aromatickou náplňou sú pripravené.
Krok 9
Dobrú chuť! Pomôžte si!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pamätajte, že baklažány „milujú“ paradajky, syr, cibuľu, cesnak, koreniny a mnohé bylinky: kôpor, petržlen, zeler, estragón, koriander, majoránku, ľubovník, tymian. Všetky sú prezentované v produktovom rade KOTANYI.