K receptu
Pikantné rybie predjedlo, v ktorom sú ryby marinované v citrusovej šťave s koriandrom a čili. Milovníci rýb to budú milovať!
zložitosť: priemer Kalórie: 270,48 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 16,60 g/20,72 g/4,19Žiadna tepelná úpravaperuánska kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmakrela s/m 1 kus citrónová šťava 3 polievkové lyžice. l.limetková šťava 3 lyžice. l.pomarančová šťava 3 lyžice. l. zelená cibuľa 2 ks koriandr 5 ks soľ podľa chuti cukor 1 štipka rastlinného oleja sezamové semienka 1 ČL cherry paradajky 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Makrelu vypitvame a vyfiletujeme. Filet nakrájajte na kúsky veľké asi 2 cm.
Krok 2
Vytlačte šťavu z citrusových plodov a kúsky rýb marinujte v šťave. Vložte do chladničky na 1 hodinu. Niekoľkokrát premiešajte.
Krok 3
Cibuľu nakrájajte šikmo, nakrájajte koriander a čili. Vyberte makrelu z chladničky a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Vmiešame bylinky a korenie.
Krok 4
Cherry paradajky nakrájajte na štvrtiny a pridajte do ceviche. Dochutíme olejom a posypeme sezamovými semienkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto pomaranča si môžete vziať grapefruit alebo iné citrusové plody.
UŽITOČNÉ RADY
Ceviche môže byť vyrobené z akejkoľvek morskej ryby s nízkym obsahom kostí. A tiež morské plody.