Ceviche z makrely s paradajkami

K receptu

Pikantné rybie predjedlo, v ktorom sú ryby marinované v citrusovej šťave s koriandrom a čili. Milovníci rýb to budú milovať!

zložitosť: priemer Kalórie: 270,48 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 16,60 g/20,72 g/4,19Žiadna tepelná úpravaperuánska kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmakrela s/m 1 kus citrónová šťava 3 polievkové lyžice. l.limetková šťava 3 lyžice. l.pomarančová šťava 3 lyžice. l. zelená cibuľa 2 ks koriandr 5 ks soľ podľa chuti cukor 1 štipka rastlinného oleja sezamové semienka 1 ČL cherry paradajky 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Makrelu vypitvame a vyfiletujeme. Filet nakrájajte na kúsky veľké asi 2 cm.

Krok 2

Vytlačte šťavu z citrusových plodov a kúsky rýb marinujte v šťave. Vložte do chladničky na 1 hodinu. Niekoľkokrát premiešajte.

Krok 3

Cibuľu nakrájajte šikmo, nakrájajte koriander a čili. Vyberte makrelu z chladničky a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Vmiešame bylinky a korenie.

Krok 4

Cherry paradajky nakrájajte na štvrtiny a pridajte do ceviche. Dochutíme olejom a posypeme sezamovými semienkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Namiesto pomaranča si môžete vziať grapefruit alebo iné citrusové plody.

UŽITOČNÉ RADY

Ceviche môže byť vyrobené z akejkoľvek morskej ryby s nízkym obsahom kostí. A tiež morské plody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik