Chachokhbili

K receptu

Chakhokhbili je jedlo, ktoré môže byť alternatívou k už tak trochu nudným kebabom. Všetko, čo potrebujete na výrobu chakhokhbili, je kuracie mäso, zelenina, bylinky, nejaké korenie, paradajkový pretlak a slnečnicový olej. Ak v dome nenájdete žiadne korenie, nebojte sa, hlavná vec je technológia. A budete mať lahodný dovolenkový pokrm pripomínajúci leto a slnečný juh.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodinyRúraPečeniegruzínska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEchakhokhbili omáčka – 600 g kuracieho mäsa na chakhokhbili (hotové) – 600 g koriandra – 20 g fialovej bazalky – 12 g estragónu – 12 gNa kura: adjika – 10 g slnečnicový olej – 30 g kuracie mäso – 1 kgNa omáčku:cibuľa – 160 g azerbajdžanských paradajok – 200 g Slnečnicový olej – 25 ml koriandra – 3 g Paradajkový pretlak – 70 g Kurací vývar – 600 g Senovka grécka – 3 g vločiek červenej chilli papričky – 5 g Mletý koriander – 2 gkhmeli-suneli – 2 g masla – 20 g Cesnak – 17 g Tabuľkové váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte kura. Adjiku zmiešame s olejom a natrieme na kura, pečieme 15-20 minút pri 180°C.

Krok 2

Pripravte omáčku. Cibuľu nakrájame na malé kocky 3×3 mm a opražíme na masle a slnečnicovom oleji. Pridajte paradajkovú pastu a smažte ďalších 10 minút. Potom pridajte všetky koreniny a soľ. Ďalej celú hmotu zalejeme vývarom, privedieme do varu, pridáme bylinky a soľ a varíme 8 minút na miernom ohni. Niekoľko minút predtým, ako bude hotový, pridajte nakrájané paradajky.

Krok 3

Vložte kurča do hrnca a nalejte omáčku. Varte na miernom ohni, kým kurča nie je mäkké, asi 40 minút.

MIMOchodom

Recept poskytol Dmitry Shakaryan, šéfkuchár reštaurácie Coffeemania, Soči.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik