K receptu
Toto je veľmi, veľmi letné jedlo, pretože má veľa aromatických mletých paradajok! Mäso sa nesmie mlieť na mleté mäso, ale nasekať nadrobno, ako pri manti. Miska je veľmi jednoduchá na prípravu!
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 minKuchynský robotVo VokaPraženieTurecká kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍsekané mäso 200 g baklažán 1 ks štipľavá zelená paprika sivri biber 1 ks sladká paprika paradajky 1200 g maslo 30 mletá červená paprika 1 štipka cukru 1/2 ČL soľ korenie čierne korenie yenibahar cibuľa 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažán ošúpeme (ja som ho nešúpala) a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Nakrájajte papriku na tenké krúžky, v prípade potreby môžete odstrániť semená. Paradajky vložte do vriacej vody a potom do ľadovej vody. Odstráňte kožu, odstráňte semená a jemne nakrájajte dužinu.
Krok 2
Rozpálime panvicu, pridáme mäso a opekáme vo vlastnej šťave, kým sa tekutina neodparí. Potom pridajte maslo a cibuľu. Za stáleho miešania opekáme, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte korenie, premiešajte a pridajte baklažán.
Krok 3
Smažte niekoľko minút, miešajte, pridajte všetky koreniny. Potom pridajte paradajky, cukor, smažte, miešajte, bez pokrievky asi 20 minút na strednom ohni, kým nezhustne a vlhkosť sa neodparí. Dobrú chuť! Afiyet Olsun!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V origináli sa používa iba feferónka. Ale to nie je pre naše trávenie. Upravte si ostrosť podľa seba