Etli domatesli tava/ Panvica s paradajkami a mäsom

K receptu

Tradičné turecko/cyperské rustikálne jedlo z jahňaciny, zemiakov a paradajok, ktoré sa pomaly varí v rúre (ja som dusila v pomalom hrnci) a nevyžaduje žiadnu námahu.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 20 minút Pridať. čas: 20 minRúraMultivaričPraženiePečenieCyperská kuchyňaTurecká kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍzemiaky (nie drobivé odrody) 1 kg jahňaciny (plec) 1,2 kg paradajok 4 ks alebo sušených paradajok na olivovom oleji 150 ks olivového oleja (olej som odobral z téglika sušených paradajok) 7 lyžíc červenej cibule 2 ks tymián oregano rozmarín soľ maslo 50 g Tabuľka mier a mierok RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na dostatočne veľké kúsky. Jahňacie mäso nakrájajte na rovnaké kúsky, jahňacinu, cibuľu, zemiaky a paradajky vložte do dvoch veľkých pekáčov.

Krok 2

Olej zmiešame s bylinkami, korením a štipkou soli. Pripravené suroviny polejeme olejom a rovnomerne premiešame. Pridajte soľ. Toto množstvo mäsa a zeleniny zalejte 2 šálkami vody. Navrch potrieme trochou masla. Panvice prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a za občasného miešania dusíme asi 2 hodiny.

Krok 3

Zvýšime teplotu na 200°C, odstránime alobal a varíme ďalších 20 minút, kým sa omáčka mierne neodparí. Podávajte teplé. Môžete ho nechať aj cez noc vo vlažnej rúre.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik