Grécka chobotnica

K receptu

Svetlé jedlo s rovnakou chuťou je grécka chobotnica. Ak nemáte radi cesnak, môžete ho odmietnuť – chuť jedla nebude ovplyvnená.

zložitosť: ľahko Kalórie: 454,11 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 44,96 g/21,01 g/26,32BlenderRúraPraženiePečenieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredne ošúpané telá chobotnice 100 g strúhanky 2-3 filety sardel 200 g cherry paradajok 1 citrón 2 strúčiky cesnaku 2 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 5–6 vetvičiek petržlenovej vňate 5–6 vetvičiek bazalky 5–6 pažítky olivový olej 1/4 ČL. mletá čili paprička soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jemne nakrájajte všetku zeleninu a cesnak. Odstráňte kôru z citróna pomocou strúhadla. Ančovičky nasekáme nadrobno.

Krok 2

Všetky pripravené ingrediencie vložte do mixéra, pridajte strúhanku, parmezán, čili, ančovičky, 3 polievkové lyžice. l. olivový olej. Všetko premiešame, pridáme soľ a korenie. Touto zmesou naplníme kalamáre, okraje zaistíme špajdľami, aby plnka zostala vo vnútri.

Krok 3

Zahrejte veľkú, ťažkú ​​panvicu s 2 polievkovými lyžicami. l. olivový olej a štipku soli. Chobotnicu smažte 2 minúty, niekoľkokrát otočte.

Krok 4

Kalamáre preložíme do formy, pridáme paradajky, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 7-8 minút. Odstráňte špízy z chobotnice a podávajte s citrónovou šťavou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik