Guatemalská polievka z uhoriek a papriky

K receptu

Úprimne povedané, o guatemalskej kuchyni vieme málo. Nevieme prakticky nič. Ale túto polievku kedysi pripravoval náš kamarát, ktorý žil niekoľko rokov v Guatemale. Tvrdil, že ide o obľúbené ľudové jedlo. Možno som to prehnal – ale polievka je výborná – svieža, ľahká, zdravá…

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minBlenderVareniePraženieGuatemalská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE700 ml kuracieho vývaru 400 g silných uhoriek 1 stredná cibuľa 1 veľká červená paprika 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie petržlenová vňať, jogurt na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete, uhorky ošúpte a nasekajte (ak sú príliš veľké). Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno. Zahrejte olej v hrnci s hrubým dnom, pridajte zeleninu, smažte, miešajte, kým nezmäkne, 10 minút.

Krok 2

Nalejte teplý vývar do panvice, priveďte do varu, varte na miernom ohni, prikryte pokrievkou, 10 minút. Polievku nalejte do mixéra a rozmixujte do hladka.

Krok 3

Polievku vrátime do panvice, dochutíme soľou a korením a prehrejeme (ale nevaríme). Na každý tanier podávame s lyžicou jogurtu a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

UŽITOČNÉ RADY

Na úplný záver môžete do tejto polievky pridať zelený šalát (ako ľadový alebo rímsky). A ak chcete úplne inú chuť rovnakých produktov, pridajte 1-2 lyžičky k cibuľke a paprike počas vyprážania. kari

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik