K receptu
Úprimne povedané, o guatemalskej kuchyni vieme málo. Nevieme prakticky nič. Ale túto polievku kedysi pripravoval náš kamarát, ktorý žil niekoľko rokov v Guatemale. Tvrdil, že ide o obľúbené ľudové jedlo. Možno som to prehnal – ale polievka je výborná – svieža, ľahká, zdravá…
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minBlenderVareniePraženieGuatemalská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE700 ml kuracieho vývaru 400 g silných uhoriek 1 stredná cibuľa 1 veľká červená paprika 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie petržlenová vňať, jogurt na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete, uhorky ošúpte a nasekajte (ak sú príliš veľké). Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno. Zahrejte olej v hrnci s hrubým dnom, pridajte zeleninu, smažte, miešajte, kým nezmäkne, 10 minút.
Krok 2
Nalejte teplý vývar do panvice, priveďte do varu, varte na miernom ohni, prikryte pokrievkou, 10 minút. Polievku nalejte do mixéra a rozmixujte do hladka.
Krok 3
Polievku vrátime do panvice, dochutíme soľou a korením a prehrejeme (ale nevaríme). Na každý tanier podávame s lyžicou jogurtu a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
UŽITOČNÉ RADY
Na úplný záver môžete do tejto polievky pridať zelený šalát (ako ľadový alebo rímsky). A ak chcete úplne inú chuť rovnakých produktov, pridajte 1-2 lyžičky k cibuľke a paprike počas vyprážania. kari