K receptu
Jahodové gazpacho je originálna verzia klasického gazpacho. Jahody dodávajú studenej španielskej polievke jasnú chuť a robia ju pikantnejšou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minBlenderVarenieChladenieVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g jahôd 150 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 3 stredne dužinaté paradajky 2 uhorky + trochu na ozdobu pol čili papričky 3 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok bazalky 1 ČL. biely vínny ocot a soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahody dáme do hrnca (niekoľko bobúľ si necháme na ozdobu), pridáme paradajky vo vlastnej šťave, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájané čili. Zahrievajte na strednom ohni 3 minúty, ochlaďte a nalejte do mixéra.
Krok 2
Nakrájajte čerstvé paradajky a uhorky, nasekajte lístky bazalky a všetko pridajte do mixéra. Prilejeme ocot, osolíme a vyšľaháme do hladka.
Krok 3
Polievku vychlaďte v chladničke aspoň 1 hodinu a podávajte ozdobenú plátkami uhorky a čerstvými jahodami.