Jahodové gazpacho

K receptu

Jahodové gazpacho je originálna verzia klasického gazpacho. Jahody dodávajú studenej španielskej polievke jasnú chuť a robia ju pikantnejšou.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minBlenderVarenieChladenieVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g jahôd 150 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 3 stredne dužinaté paradajky 2 uhorky + trochu na ozdobu pol čili papričky 3 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok bazalky 1 ČL. biely vínny ocot a soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jahody dáme do hrnca (niekoľko bobúľ si necháme na ozdobu), pridáme paradajky vo vlastnej šťave, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájané čili. Zahrievajte na strednom ohni 3 minúty, ochlaďte a nalejte do mixéra.

Krok 2

Nakrájajte čerstvé paradajky a uhorky, nasekajte lístky bazalky a všetko pridajte do mixéra. Prilejeme ocot, osolíme a vyšľaháme do hladka.

Krok 3

Polievku vychlaďte v chladničke aspoň 1 hodinu a podávajte ozdobenú plátkami uhorky a čerstvými jahodami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik