Kaviárový kaviár s cuketou a uhorkovým šalátom

K receptu

Zdá sa mi, že v našej kuchyni zostal podceňovaný veľmi užitočný produkt – kaviár z bielej ryby. Málokedy z neho pripravujeme druhé a prvé jedlo, ale v skutočnosti je to pre ľudí, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo, nevyhnutný produkt, obsahujúci čisté bielkoviny, ktoré telo potrebuje, a okrem toho je oveľa ľahší ako mäsové výrobky. Takže, kaviárový kaviár!

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 minBlenderRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkaviár akejkoľvek bielej ryby – 200 cibule – 1 hlava cesnaku – 1-2 strúčiky soľ a korenie podľa chuti Na šalát:cuketa – 2 ks uhorky – 3 ks zelená cibuľa – 1 zväzokNa tankovanie:olivový olej – 2 lyžice. l. horčica so zrnami – 1 lyžička citrónová šťava – 1-2 lyžice. l. grapefruitový plátok na dekoráciu med – 1 lyžička.Na omáčku:prírodný tekutý jogurt – 250 g zelených, kôpor citrónová šťava – 1-2 lyžice. l čierne alebo biele korenie podľa chuti trochu mlieka (ak je jogurt hustý) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kaviár rozmixujte v mixéri, pridajte cibuľu a cesnak, ochuťte korením. Zmes nalejte do silikónovej alebo inej formy vymastenej rastlinným olejom. Rúra na 180 stupňov, 20-25 min.

Krok 2

Omáčka: vyšľaháme jogurt, citrónovú šťavu, pridáme korenie a bylinky. Omáčka by mala byť dosť tekutá, potrebujeme ju na namočenie kastróla, takže ak treba, rozriedime ju mliekom, ale nie príliš, potrebujeme určitú hustotu emulzie.

Krok 3

Hotový kastról vyberte z formy a uistite sa, že ho dobre namočíte do horúcej omáčky, celkom veľkoryso, ja to robím v miske s vysokými stenami, opakujem, bohato nalejte a nechajte 5-10 minút, kým pripravíte šalát .

Krok 4

Šalát: cuketu nastrúhame na kórejskom strúhadle na mrkvu, uhorky nožom na tenké dlhé prúžky. Zelená cibuľa jemne, šikmo. Omáčka: olivový olej, citrónovú šťavu a horčicu vyšľaháme do emulgácie, pridáme trochu soli a medu, opäť šľaháme.

Krok 5

Kaviárový kaviár namočíme, nakrájame na kocky, šalát položíme na tanier s veľkým množstvom dresingu, vedľa hrnca kúsok grapefruitu. Podľa mňa sa ľahká večera vydarila! Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik