Kuracie mäso so zeleninou od Jamieho Olivera

K receptu

Tento recept vám dá pocítiť vôňu ostrova Salina, kde si Signora Marina vytvorila svoju nádhernú zeleninovú záhradu. Toto jedlo je ideálne na dovolenku: šťavnaté, v ústach sa rozplývajúce kuracie mäso, aromatické korenie a jemný baklažán. Podávajte ho s pohárom bieleho vína ako skutočnú pochúťku.

zložitosť: ľahko Kalórie: 651,88 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny Použité: 43,72 g/35,77 g/24,18RúraPraženiePečenietalianska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 baklažány (750g) 1 kura s hmotnosťou 1,4 kg olivový olej 2 strúčiky cesnaku 3 malé čerstvé chilli papričky 1 tyčinka škorice 4 vetvičky tvrdých byliniek, napr. rozmarín, tymian, bobkový list 50 g kapary 2 červené cibule 200 g cherry paradajky 50 g píniových orieškov. 2 citróny 4 vetvičky bazalky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány nakrájajte na 5 cm kúsky, vložte do misy, bohato osoľte a odložte.

Krok 2

Nakrájajte kurča. Pokvapkajte olivovým olejom, položte kúsky kožou nadol do veľkého, plytkého hrnca na stredne vysokú teplotu, opečte zo všetkých strán a preložte na tanier.

Krok 3

Baklažány osušte papierovou utierkou a opečte na tej istej panvici zo všetkých strán do zlatista. Preneste ich na tanier a znížte teplo na minimum.

Krok 4

Cesnak nasekajte nahrubo, chilli popichajte vidličkou a vložte do panvice spolu so škoricou, tvrdými bylinkami a kaparami. Smažte niekoľko minút, miešajte a podľa potreby pridajte ďalší olej, potom pridajte cibuľu nakrájanú na tenké plátky a restujte 15 minút, kým zelenina nezačne karamelizovať.

Krok 5

Rúru predhrejeme na 180C. Cherry paradajky prekrojte na polovicu (ak sa z nich rozhodnete odstrániť semienka, potom ich podľa Signory Marina vyžmýkajte z paradajok v miske s vodou, aby ste nepostriekali). Kuracie mäso a baklažány vložte späť do panvice, zalejte prípadnou šťavou, ktorá vytiekla, pridajte cherry paradajky a 600 ml vody a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pečieme na spodnom rošte rúry 45 minút, tesne pred koncom pečenia posypeme píniovými orieškami. Ozdobíme lístkami bazalky a podávame s kuskusom ochuteným citrónovou šťavou.

MIMOchodom

Recepty a fotografie © Jamie Oliver, Fotografia David Loftus, © Jamie Oliver Enterprises Ltd, 2018 s láskavým dovolením Cookbooks cookbooks.ru. Ešte viac Jamieho talianskych receptov nájdete v knihe „Jamie Cooks in Italy“, ktorá je už v predaji v ruských obchodoch. Mimochodom, táto kniha bola prvýkrát vydaná súčasne vo Veľkej Británii a Rusku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik