K receptu
Jedlo je úplne úžasné, najmä ak je varené v kotlíku. Vhodné sú k nemu jahňacie, baranie, teľacie, hovädzie. Pri dusení sa chute omáčky, zeleniny a mäsa navzájom prenikajú a stávajú sa jednotlivo nezistiteľnými. Jedlo sa pripravuje dlho, no s prípravou nie je veľa práce. Môžete si ho pripraviť vopred, vydrží dva dni na chladnom mieste pod fóliou alebo vekom. Pred podávaním ho zohrejte na miernom ohni (v prípade potreby pridajte trochu vody).
zložitosť: ťažké Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 20 minBlenderRúraMultivaričTlakový hrniecVo VokaPraženiePečenieDusenie, chradnutieArabská kuchyňairánska kuchyňaLibanonská kuchyňaTurecká kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍbaklažán 3 ks jahňacie mäso (hovädzie mäso) 800 ks cícer, konzervovaný alebo varený 80 gtomátovej pasty 4 lyžice cesnak, klinček 5 ks šťava zo štvrtiny citróna cukor 2 lyžičky. koriander, kurkuma alebo dobrý šafran) 1 ČL zmesi sumachu a oregana (na baklažány) 1 ČL rastlinného oleja soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte cibuľu, nakrájajte dva strúčiky cesnaku a paradajky na kocky. V hrnci s hrubým dnom zohrejte 6 polievkových lyžíc. l oleja, potom pridajte na kocky nakrájané mäso, dávajte pozor, aby ste ho uložili len v jednej vrstve, v prípade potreby vyprážajte po dávkach). Mäso opekáme, kým kôrka zo všetkých strán nesadne a jemne skaramelizuje. Odstráňte a odložte.
Krok 2
Na tej istej panvici orestujeme cesnak a cibuľu, pridáme na kocky nakrájané paradajky a dusíme 5 minút. Pridajte koriander a kurkumu, premiešajte, potom pridajte paradajky a mäso. Dochutíme soľou a korením, potom pridáme 50 ml vody.
Krok 3
Prikryjeme pokrievkou a dusíme na veľmi miernom ohni aspoň 1,5 -2 hodiny (mäso by malo veľmi zmäknúť a šťava zhustnúť). Počas tejto doby sa zahrejte
Krok 4
Počas tejto doby si predhrejeme rúru na 200°C. Umyte a nakrájajte baklažány na kocky, potom vložte do zapekacej misy. Všetko ochutíme sumakom, oreganom a 4 PL olivového oleja. Premiešame a za pravidelného miešania pečieme asi 20 minút.
Krok 5
K uvarenému mäsu pridáme baklažány a zároveň pridáme cícer. Všetko premiešajte v hrnci (v prípade potreby pridajte trochu vody). Pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu a na miernom ohni dusíme ďalších 30 až 40 minút (mäso nasiakne chute). Podávame horúce s ryžou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pridáme všetky koreniny podľa chuti, recept je odporúčanie. Zmes korenín je magická a neochutnávame každé z nich jednotlivo, ale spolu majú jedinečnú chuť. Toto nie je len kastról z mäsa a baklažánu.
UŽITOČNÉ RADY
V pôvodnom recepte sú baklažány vyprážané na oleji. Môžete urobiť to isté. Výhodou varenia v rúre je menej oleja a minimálna pracnosť.