Nakladaná kapusta na zimu

Nakladaná kapusta na zimu

Nakladaná kapusta na zimu K receptu

Nakladanú kapustu si môžete pripraviť na zimu ako alternatívu k tradičnej kyslej kapuste, ak vás tá posledná omrzela. Alebo keď chcete vyskúšať niečo nové! Pri nakladaní kapusty nie sú žiadne ťažkosti, takže túto úlohu môžete prevziať s dôverou a odhodlaním. Ktorý z nich mám použiť? Dôrazne odporúčame vybrať si odrody kapusty, ktoré sa používajú na morenie – sú chrumkavejšie a šťavnatejšie. A nebojte sa to s cesnakom preháňať: nie je zodpovedný ani tak za pikantnosť, ako za vôňu. Otestujte si náš recept v praxi a presvedčte sa, že predjedlo, ako je táto pikantná nakladaná kapusta, môžete podávať nielen na všedný stôl, ale aj na sviatočný.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 24 hodínMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍbiela kapusta – 2,5 kg cesnak – 1 hlavička klinčekov – 1 ČL bobkový list – 6 ks čierneho korenia – 1 ČL nové korenie – 1 ČL rastlinného oleja – 2 ČL. l pitná voda – 1,5 l nejodizovaná soľ – 70 g cukor – 70 g stolový ocot – 4 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte kapustu na morenie. Odstráňte vrchné listy z hlávky kapusty (alebo hlávky kapusty, ak sú malé). Nakrájajte na polovicu alebo štvrtiny a odstráňte jadro. Kapustu nakrájame na nie veľmi tenké pásiky.

Krok 2

Na nakladanú kapustu ošúpeme vrchnú šupku hlávky cesnaku. Rozdeľte na klinčeky. Každý ošúpeme a rozrežeme pozdĺžne na štyri časti. Ak je cesnak malý, nakrájajte ho na polovice.

Krok 3

Kapustu a cesnak umiestnite do hlbokej nádoby (smaltovaná panvica alebo umývadlo). Pridajte klinčeky, bobkový list, čierne korenie a nové korenie. Nalejte rastlinný olej.

Krok 4

Pripravte si marinádu na kapustu. Nalejte pitnú vodu do samostatnej panvice. Pridajte soľ, cukor a priveďte do varu na silnom ohni. Odstráňte z tepla a nalejte do octu. Miešajte.

Krok 5

Kapustu a cesnak v miske alebo hrnci zalejeme horúcou marinádou. Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Prikryte čistou utierkou a nechajte deň pôsobiť.

Krok 6

Hotovú nakladanú kapustu vložte do suchých sterilizovaných pohárov. Zakryte plastovými viečkami (netesniť!). Uchovávajte v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Chcete, aby nakladaná kapusta vyzerala na stole obzvlášť pôsobivo? „Zafarbite“ ju malou repou nasekanou na hrubom strúhadle (pred naliatím marinády zmiešajte s kapustou a cesnakom).

MIMOchodom

Malé množstvo rascových semienok (asi polievková lyžica na uvedené množstvo ingrediencií) dodá nakladanej kapuste originálny, osviežujúci tón. Pridajte ho súčasne s klinčekmi, korením a bobkovým listom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik