K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyVarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 2 kg kôprové dáždniky – 5 ks chren – 1 list ríbezle – 5 ks čerešňových listov – 5 ks cesnaku – 5 strúčikov nové korenie – 10 ks bobkový list – 5 ks horčičných semienok – 1/2 ČL vody – 1 lsol – 1 1 /2 lyžice. l.cukor – 100 ocot – 250 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a namočte do studenej vody aspoň na 2 hodiny. Kôpor a listy umyjeme, cesnak ošúpeme.
Krok 2
Umiestnite kôpor, všetky listy a korenie na dno pohárov a potom uhorky pevne zabaľte.
Krok 3
Na prípravu marinády prevarte vodu so soľou a cukrom, potom pridajte ocot a znova priveďte do varu. Nalejte marinádu na uhorky.
Krok 4
Poháre s uhorkami sterilizujte vo vriacej vode 10-15 minút, zrolujte, otočte a zabaľte, kým nevychladnú.