K receptu
Chcete prekvapiť svojich hostí? Pripravte si netradičný dezert – paradajky v čokoláde La Tomatina podľa receptu Svetlany Yugay, šéfkuchárky reštaurácie. Krčma Lo Picasso.
zložitosť: ľahko Porcie: 4DezertPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky – 8 ks/ 200 g horká čokoláda – 200 g biela čokoláda – 20 g 1 malý zväzok mäty Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky ošúpeme.
Krok 2
Roztopte tmavú čokoládu a nasekajte do nej nadrobno nasekanú mätu.
Krok 3
Paradajky namáčame v čokoláde a polejeme bielou čokoládou.
UŽITOČNÉ RADY
K tomuto dezertu sa hodia malé, veľmi zrelé, ale silné paradajky. Ideálne – tie z Baku. Ak sa vám paradajky nezdajú príliš zrelé, ošúpte ich a pár minút ich povarte v cukrovom sirupe.
MIMOchodom
Recept poskytol Svetlana Yugay, šéfkuchár reštaurácie Krčma Lo Picasso.