K receptu
Carpaccio sa dá pripraviť z akejkoľvek zeleniny a mnohé z nich sa skvele hodia k zázvorovo-citrusovému dresingu. Skúste to s uhorkami, kalerábom, daikonom, pečenou cviklou či zelerom. Hlavnou podmienkou je, že zelenina musí byť nakrájaná na extrémne tenké kolieska, 1–2 mm.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 2 hodinyŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 veľká veľmi zrelá paradajka z hovädzieho srdca 2 čierne paradajky kumato 2 žlté paradajky (alebo 8-10 žltých cherry paradajok) 12-14 stoniek koriandra hrubá morská soľ čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie:50 ml arašidového alebo svetlého sezamového oleja 4 cm čerstvého koreňa zázvoru a kôry zo štvrtiny citróna a kôry z 1 limetky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Dresing pripravte aspoň 2 hodiny pred podávaním. Zázvor ošúpeme, najemno nastrúhame a vytlačíme – potrebujete iba zázvorovú šťavu.
Krok 2
Túto šťavu zmiešame s citrónom a limetkou, pridáme olej a oba druhy kôry. Porazte vidličkou, prikryte fóliou a nechajte pri izbovej teplote.
Krok 3
Koriandrové stonky nakrájajte na veľmi tenké krúžky. Pomocou veľmi ostrého pílového kotúča nakrájajte všetky paradajky na tenké plátky a umelecky poukladajte na veľké ploché biele taniere.
Krok 4
Paradajky zalejeme vylúhovaným dresingom, posypeme stonkami koriandra, soľou a korením. Ihneď podávajte.