K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútPraženieVečeraHlavný chodnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 polievkové lyžice. olivový olej 50 g masla 0,5 l mlieka 1 kg hovädzej sviečkovice v jednom kuse 0,5 šálky suchého bieleho vína 300 g nových zemiakov 100 g kyslej uhorky 50 g zelených šalátových listov Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Panenku dochutíme soľou a korením. Nalejte mlieko a namočte na 3 hodiny.
Krok 2
Na panvici rozohrejeme olivový olej a mäso opekáme 3 minúty. z každej strany do zlatista.
Krok 3
Nalejte víno do panvice s mäsom a varte ďalších 15 minút. Vyberte mäso a nechajte vychladnúť.
Krok 4
Nakrájajte na plátky s hrúbkou 1-1,5 cm. Plátky pečeného mäsa položte na servírovací tanier.