K receptu
Pide je „turecká pizza“ v tvare lode. Ale v preklade z turečtiny to znamená „plochý chlieb“. Naše obľúbené turecké rýchle občerstvenie. Plnka môže byť veľmi rôznorodá – mleté mäso, zelenina, syr…nám najviac chutil pide so syrom, cherry paradajkami a vajíčkom
zložitosť: ľahko Kalórie: 186,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 25 min Pridať. čas: 45 minRúraPečenieTurecká kuchyňaRaňajkyVečeraVečeraPekáreňVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmúky 300 g vody 150 ml cukru 1 ČL soli 1 ČL droždia 1 ČL rastlinného oleja 1 ČL syra 200 g čerešní 200 vajec 2 ks zeleniny 1 zväzok paradajkovej omáčky 1 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Začíname… Pripravte si všetky ingrediencie. Začnime testom. Múku zmiešame s cukrom, soľou a droždím. Postupne pridávajte teplú vodu. Pridajte rastlinný olej. Vymiesime elastické cesto. Hlbokú misu vymastíme olejom a položíme tam cesto. Umiestnite na teplé miesto na 30 minút.
Krok 2
Medzitým si pripravíme plnku. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Necháme vajíčka len čakať.
Krok 3
Poďme k tomu hlavnému. Teraz môžete zapnúť rúru. Poďme zbierať naše pides. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Jednu časť vyvaľkáme na ovál. Je lepšie to urobiť na plechu na pečenie. Potrieme paradajkovou omáčkou. Veľkoryso posypte syrom s medzerou 2 cm okolo okrajov. Vytvorte loď. Okraje prehneme tak, aby mierne prechádzali cez syr.
Krok 4
Pripravený. Vložíme do vyhriatej rúry na 180° na 15-20 minút. Vyberte takmer hotovú pide a naraz rozklepnite jedno vajce, pričom sa snažte umiestniť žĺtok do stredu. Posypeme korením alebo korením. Vložte do rúry na ďalších 5 minút.
Krok 5
Ste pripravení vyskúšať neuveriteľne chutné jedlo? Vytiahnite, ozdobte a podávajte horúce na stôl pre radosť svojich blízkych! Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Veľmi užitočná rada. Použite papier. Potom ho nebudete môcť vybrať z plechu na pečenie)