Predjedlo z kreviet, zeleného šalátu a paradajok v uhorkovom krúžku

K receptu

Milujem morské plody a som pripravený ich zjesť ako prvé, druhé a ak je to možné, tak aj tretie. Preto ich môj recept na súťaž, samozrejme, obsahuje.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 hodGril/BBQVo VokaPraženieNa grile, na grilestredomorská kuchyňaVečeraVečeraObčerstveniePárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ300-400 g stredne lúpaných kreviet 2 strúčiky cesnaku 1 čili paprička olivový olej 4-6 polievkových lyžíc. l. prírodný jogurt 1 vajce sušená tymiánová horčica 2 dobré paradajky 70-80 g vášho obľúbeného zeleného šalátu alebo šalátovej zmesi pikantných byliniek 1 dlhá uhorka paradajková omáčka alebo pasta, voliteľná soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Chilli nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a membrány. Jemne nakrájajte. Vyprážajte na rozpálenom olivovom oleji 30 sekúnd. Pridajte nakrájaný cesnak a varte ďalších 30 sekúnd. Môžete pridať čerstvé bylinky: tymian, rozmarín, petržlen. Zmiešajte.

Krok 2

Pridajte ošúpané krevety a zatrasením panvicou prikryte morské plody mastnou „kôrkou“. Varte, kým krevety nie sú zlaté, 2 minúty. Na samom konci môžete pridať trochu paradajkovej omáčky alebo pasty. Zmiešajte. Odstráňte z tepla a udržiavajte v teple.

Krok 3

Počas smaženia kreviet vyšľaháme do hladka jogurt, surový žĺtok s horčicou a tymianom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Čerpacia stanica je pripravená.

Krok 4

Paradajky ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame nadrobno. Zmiešame so šalátom a krevetami.

Krok 5

Uhorku nakrájajte pozdĺžne na dlhé tenké plátky a osušte papierovou utierkou. Umiestnite 1 varný krúžok do stredu každého taniera na servírovanie predjedla. Bokom vložíme 1-2 plátky do krúžku, dovnútra vložíme pripravené a zmiešané ingrediencie nášho predjedla.

Krok 6

Opatrne odstráňte krúžky a ozdobte predjedlo dresingom a bylinkami. Ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Na prípravu tohto jedla môžete použiť avokádo, pomarančové filé a stonkový zeler. Hlavná vec je žiadna majonéza a kvalitné krevety.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik