K receptu
Milujem morské plody a som pripravený ich zjesť ako prvé, druhé a ak je to možné, tak aj tretie. Preto ich môj recept na súťaž, samozrejme, obsahuje.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 hodGril/BBQVo VokaPraženieNa grile, na grilestredomorská kuchyňaVečeraVečeraObčerstveniePárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ300-400 g stredne lúpaných kreviet 2 strúčiky cesnaku 1 čili paprička olivový olej 4-6 polievkových lyžíc. l. prírodný jogurt 1 vajce sušená tymiánová horčica 2 dobré paradajky 70-80 g vášho obľúbeného zeleného šalátu alebo šalátovej zmesi pikantných byliniek 1 dlhá uhorka paradajková omáčka alebo pasta, voliteľná soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chilli nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a membrány. Jemne nakrájajte. Vyprážajte na rozpálenom olivovom oleji 30 sekúnd. Pridajte nakrájaný cesnak a varte ďalších 30 sekúnd. Môžete pridať čerstvé bylinky: tymian, rozmarín, petržlen. Zmiešajte.
Krok 2
Pridajte ošúpané krevety a zatrasením panvicou prikryte morské plody mastnou „kôrkou“. Varte, kým krevety nie sú zlaté, 2 minúty. Na samom konci môžete pridať trochu paradajkovej omáčky alebo pasty. Zmiešajte. Odstráňte z tepla a udržiavajte v teple.
Krok 3
Počas smaženia kreviet vyšľaháme do hladka jogurt, surový žĺtok s horčicou a tymianom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Čerpacia stanica je pripravená.
Krok 4
Paradajky ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame nadrobno. Zmiešame so šalátom a krevetami.
Krok 5
Uhorku nakrájajte pozdĺžne na dlhé tenké plátky a osušte papierovou utierkou. Umiestnite 1 varný krúžok do stredu každého taniera na servírovanie predjedla. Bokom vložíme 1-2 plátky do krúžku, dovnútra vložíme pripravené a zmiešané ingrediencie nášho predjedla.
Krok 6
Opatrne odstráňte krúžky a ozdobte predjedlo dresingom a bylinkami. Ihneď podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu tohto jedla môžete použiť avokádo, pomarančové filé a stonkový zeler. Hlavná vec je žiadna majonéza a kvalitné krevety.