Príprava jablka na koláče
K receptu
Jablkové koláče sú dobré a vždy potrebné. Leto aj zima, cez pracovné dni aj sviatky. Dávajme si teda pozor na proces ich prípravy a urobme si potrebné prípravy.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,2 kg silných jabĺk 300 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Plech vystelieme papierom na pečenie v dvoch vrstvách. Jablká poukladáme na plech a posypeme cukrom.
Krok 2
Rúru predhrejeme na 180°C. Vložte plech s jablkami do rúry na asi 20-30 minút: cukor by sa mal roztopiť a variť a jablká by mali zmäknúť.
Krok 3
Horúce jablká vložte do sterilizovaných suchých pohárov a uzavrite.