K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 veľké sladké pomaranče 4 hrnčeky ananásu 1 dlhá šalátová uhorka 1 malá sladká červená paprika 1 stredná mrkvaNa tankovanie:1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. ryžový ocot 2 lyžičky. Medasol Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mrkvu ošúpeme. Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte mrkvu a uhorku na široké pásiky. V hrnci prevarte vodu a mrkvu 5 minút blanšírujte. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou, ochladíme a osušíme.
Krok 2
Pomaranče ošúpeme a vyfiletujeme a šťavu si odložíme. Ananás nakrájame na malé kúsky. Papriku ošúpeme zo semienok a blán, nakrájame na tenké prúžky.
Krok 3
V malej miske zmiešajte pomarančovú šťavu so zvyšnými prísadami na dresing a dobre prešľahajte. Zeleninu a ovocie dáme do šalátovej misy, prelejeme dresingom a premiešame. Ihneď podávajte.