Šalát „Vitamín“

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 2 PORCIEdlhá uhorka – 75 g kapusta – 1 hrsť čerstvých paradajok – 2 polievkové lyžice; l.soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kapustu nastrúhame na pásiky. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky. Uhorku umyjeme, osušíme, škrabkou na zeleninu nakrájame 6 dlhých pásikov, pásiky uhorky preložíme na dve časti a skrútime tak, aby vznikli uhorkové valčeky.

Krok 2

Zvyšnú uhorku nakrájajte na pásiky. Paradajku nakrájame na tenké plátky. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na listy.

Krok 3

Pridajte soľ a korenie do olivového oleja a premiešajte. V miske zmiešame uhorku, mrkvu a kapustu nakrájanú na pásiky, zalejeme dresingom a premiešame.

Krok 4

Šalát poukladáme na tanier do kopy, po okrajoch poukladáme plátky paradajok, navrch poukladáme kolieska uhoriek, ozdobíme zelenou vetvičkou kukurice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik