K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 2 PORCIEdlhá uhorka – 75 g kapusta – 1 hrsť čerstvých paradajok – 2 polievkové lyžice; l.soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nastrúhame na pásiky. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky. Uhorku umyjeme, osušíme, škrabkou na zeleninu nakrájame 6 dlhých pásikov, pásiky uhorky preložíme na dve časti a skrútime tak, aby vznikli uhorkové valčeky.
Krok 2
Zvyšnú uhorku nakrájajte na pásiky. Paradajku nakrájame na tenké plátky. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na listy.
Krok 3
Pridajte soľ a korenie do olivového oleja a premiešajte. V miske zmiešame uhorku, mrkvu a kapustu nakrájanú na pásiky, zalejeme dresingom a premiešame.
Krok 4
Šalát poukladáme na tanier do kopy, po okrajoch poukladáme plátky paradajok, navrch poukladáme kolieska uhoriek, ozdobíme zelenou vetvičkou kukurice.