Tekvicový džem s marakujou a limetkou

Tekvicový džem s marakujou a limetkou

Tekvicový džem s marakujou a limetkou K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 6 hodínKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg tekvice 5 marakuje 2 limetky 1 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z limetiek vytlačíme šťavu, mučenky prekrojíme na polovice, vydlabeme dužinu a pridáme ju spolu s limetkovou šťavou k tekvici. Pridajte cukor a nechajte 6-8 hodín, aby zmes pustila šťavu.

Krok 2

Dajte na mierny oheň, priveďte do varu a varte 5 minút, potom odstráňte z tepla a ochlaďte.

Krok 3

Dáme späť na mierny oheň, privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým nie je hotové (džem kvapneme na tanierik – hotový džem nebude mať roztečený ani kvapku). Pripravený džem nalejte do vopred sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.

MIMOchodom

Poskytnutý a vyvinutý recept Maria Didurenko, tvorkyňa internetového obchodu Varenyevar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik