K receptu
Túto omáčku podávam s pita chlebom a bulgurom. Táto univerzálna zeleninová omáčka je vyrobená z pečenej zeleniny bez pridania oleja, pikantnosť je možné upraviť podľa vašej chuti. Podáva sa teplý aj studený, takže zásobiť sa týmto prídavkom je veľmi výhodné.
zložitosť: ľahko Kalórie: 57,61 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 10 min Pridať. čas: 25 min Použité: 2,57 g/0,32 g/11,18BlenderRúraPečenieTurecká kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍbaklažán 1 ks paradajky 2 ks cesnak, hlava 1 ks štipka zeleného oregana 1/2 ČL šťava z granátového jablka 1 ČL údená paprika Stol váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Každú zeleninu jednotlivo zabaľte do fólie. Najprv odrežte vrch hlávky cesnaku, rovnako ako pri pilafe. Zeleninu pečieme do mäkka pri 200 C (asi 20 minút), cesnak po 10 minútach vyberieme.
Krok 2
Paradajky, baklažán a papriku ošúpeme a papriku zbavíme semienok. Cesnak vytlačíme zo šupky. Zmiešajte baklažán, papriku, paradajky, cesnak, nakrájajte (môžete sekať v pulznom režime, aby zostali malé kúsky). Varte 2 minúty, pridajte šťavu z granátového jablka, soľ, čili, údenú papriku a korenie podľa chuti. Hotovú omáčku posypte bylinkami.