Zeleninový kaviár z baklažánu
K receptu
Pre tento baklažánový kaviár si vyberte podlhovasté baklažány. Pečú sa lepšie ako okrúhle. Plody musia byť zároveň zrelé a husté.
zložitosť: ľahko Kalórie: 193,53 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 2,10 g/16,68 g/8,44ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ100 g rastlinného oleja červená cibuľa – 1 veľká cibuľa cesnak – 4 strúčiky 2 stredné baklažány 2 stredné paradajky 1 červená sladká paprika koriandr Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 190ºC. Plech na pečenie vymastíme rastlinným olejom. Baklažány, paradajky a papriky umyte, osušte papierovými utierkami a položte na plech. Posypeme trochou soli a posypeme 2-3 polievkovými lyžicami. l. rastlinný olej. Vložte do rúry. Po 15 min. Paradajky a papriky vyberte z rúry dierovanou lyžicou a baklažány pečte ďalších 15 minút.
Krok 2
Papriky vložte do malej misky, prikryte potravinovou fóliou a nechajte 5 minút odstáť. Potom ju ošúpte, prekrojte na polovicu a odstráňte stonku a semienka.
Krok 3
Paradajky nakrájajte nožom a odstráňte šupku. * V niektorých receptoch na toto jedlo sa paradajky zalejú vriacou vodou, zbavia sa šupky a nepodliehajú žiadnej ďalšej tepelnej úprave, to znamená, že sa do kaviáru pridávajú surové. Vyskúšajte obe možnosti a vyberte si, ktorá sa vám páči viac.
Krok 4
Hotové baklažány vyberte z rúry, ochlaďte, prekrojte na polovicu a lyžicou vyberte dužinu. Paradajky a papriku nakrájame nadrobno a dáme do misky. Dužinu baklažánu roztlačte mačkadlom alebo nakrájajte nadrobno a pridajte k paradajkám a paprike.
Krok 5
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno. Koriandr umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. K zelenine pridajte cibuľu, cesnak a koriandr. Pridajte soľ (najlepšie hrubozrnnú soľ) a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame. Zvyšný rastlinný olej nalejte do kaviáru. Znova premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 1-1,5 hodiny.