K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 5BlenderRúraSušenie, sušenieVečeraVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocPiknikVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ500 g mäsitých malých silných paradajok listy 2-3 vetvičky tymiánu 2-3 strúčiky cesnaku 350 g uhoriek 200 g syra feta 10-12 g bageta z listov estragónu na podávanie extra panenského olivového oleja soľ a čerstvo mleté čierne koreniePre ruské pesto:180 g koriandra 40 g petržlenu 90 g kôpru 30 ml citrónovej šťavy 30 g zelenej cibule 12 g morskej soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájajte na polovicu. Preložíme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný cesnak, tymián a olivový olej. Miešajte rukami. Preložíme do žiaruvzdornej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 100°C 2 hodiny.
Krok 2
Na pesto zmiešajte všetky ingrediencie v miske mixéra a rozmixujte do hladka. Pridajte trochu oleja a pokračujte v šľahaní do požadovanej konzistencie.
Krok 3
V šalátovej mise zmiešame pripravené a na izbovú teplotu vychladené paradajky, uhorky nakrájané na polkolieska, kúsky syra (ak nie je veľmi mokrý, rýchlo ho opečieme na grilovacej panvici), estragónové listy.
Krok 4
Šalát dochutíme soľou a korením. Zmiešajte. Pridajte ruské pesto a šalát pokvapkajte olivovým olejom.
Krok 5
Hotový šalát položíme na taniere a podávame s bagetou. Krutóny z neho pripravíte na grile alebo na grilovacej panvici. Zvyšné pesto vložte do nádoby so vzduchotesným uzáverom a uložte do chladničky, použite podľa potreby.