Ako pripraviť horúce sendviče

Ako pripraviť horúce sendviče

Ako pripraviť horúce sendviče

Teplé sendviče sú vynikajúcou možnosťou na raňajky, večeru alebo občerstvenie. Vynikajúci chlieb, veľa plnky a určite tavený syr… Zdieľame tipy, z čoho môžete pripraviť horúce sendviče a ako vytvoriť dokonalý sendvič. Berte na vedomie!

Ako pripraviť horúce sendviče

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Vyberte si dobrý chlieb
  • Kde variť
  • Tu je návod, ako pripraviť horúci sendvič v pomalom hrnci
  • Experimentujte s náplňami
  • Tu je niekoľko možností horúceho sendviča, ktoré sa dajú relatívne ľahko pripraviť
  • Horúci sendvič s klobásou a syrom
  • Horúci sendvič so šunkou a syrom
  • Horúci vaječný sendvič

Už sme písali o zlatých pravidlách dokonalého sendviča, ktoré tvoria úžasné občerstvenie. Je čas ich doplniť, pretože horúci chlebíček je samostatná forma kulinárskeho umenia. Na začiatok odporúčame osviežiť si spomienku na „základ“, aby sa vám nestalo, že budete mať priveľa chleba a málo plnky. Takéto maškrty má rád málokto.

Vyberte si dobrý chlieb

Na sendviče používajte iba čerstvý a kvalitný chlieb, aby ste nedostali priemerné jedlo, ale skutočné kulinárske umenie. Vyberte si svoju obľúbenú: kváskový obilný alebo biely na hrianky, Borodino alebo nadýchanú žemľu… Počítajte aj s tým, že chlieb treba kombinovať s plnkou.

Chlieb na horúci sendvič by ste nemali krájať príliš tenký: takýto plátok sa môže od plnky rozmočiť alebo sa prepečie. Ak pripravujete sendvič, dva kusy chleba by mali mať rovnakú hrúbku. Plátok a kôra nie sú najlepšou voľbou.

Chlieb môžeme z oboch strán pomastiť maslom a opiecť na panvici alebo v rúre vyhriatej na 180°C. Pár minút – a kúsky získajú chutný zlatý odtieň, mierne vysušia a môžete rozložiť náplň. Ak máte radi chrumkavý chlieb, plátky osušte v hriankovači, ale v tomto prípade ich nemastite maslom.

Vynikajúce sendviče sú na chrumkavom, zlatohnedom a stredne vysušenom chlebe.
Vynikajúce sendviče sú na chrumkavom, zlatohnedom a stredne vysušenom chlebe.

Kde variť

Najlepšie je použiť panvicu, rúru alebo pomalý sporák. Počúvajte rady šéfkuchárov: nevarte horúce sendviče v mikrovlnnej rúre.

V rúre môžete použiť režim „gril“ a v multivarke – „multivar“ (alebo iný, podľa pokynov pre vaše zariadenie).

Tu je návod, ako pripraviť horúci sendvič v pomalom hrnci

Aj v pomalom hrnci môžete pripraviť veľmi chutné horúce sendviče
Aj v pomalom hrnci môžete pripraviť veľmi chutné horúce sendviče

Ingrediencie

  • 4 plátky sendvičového chleba
  • 20 g masla
  • 2 tenké plátky ruského syra
  • 2 tenké plátky uvarenej údenej šunky
  • 0,25 hlávky čínskej kapusty
  • 2-3 vetvičky kôpru
  • 1 polievková lyžica. l. majonéza
  • soľ
  • korenie

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Pripravte si náplň. Kapustu a kôpor umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Kapustu zľahka potrieme soľou. Šunku nakrájame nadrobno. Zmiešajte zeleninu s majonézou, pridajte šunku.

Krok 3

Dva kúsky chleba namažte polovicou masla. Položte na ne kúsok syra. Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, vložte chlieb so syrom do misy a pečte 5 minút.

Krok 4

Na chlieb rozložíme zeleninu a šunku, prikryjeme zvyšnými kúskami chleba, potrieme zvyšným maslom a opekáme v rovnakom režime ďalších 5 minút.

Krok 5

Horúce sendviče sú pripravené. Tip: Na plnenie môžete použiť akúkoľvek zeleninu a zeleninu (paradajky, sladkú papriku, strúhanú mrkvu atď.), Ako aj varené bravčové mäso, varenú klobásu, vajcia natvrdo.

Experimentujte s náplňami

Je dôležité zachovať rovnováhu medzi chlebom a plnkou – malo by toho byť dosť veľa, ale zároveň by horúci sendvič alebo sendvič nemali byť gigantické, inak sa nebude jesť. Profesionálni kuchári odporúčajú tento pomer na jeden sendvič alebo sendvič: 40 g mäsa a 20–30 g syra.

Všetka náplň musí byť rovnomerne rozložená na krajec (alebo plátky) chleba, potom bude váš sendvič chutný v každom súste.

Postarajte sa o textúru. Nenechajte to byť jednotné, pridajte trochu chrumkavosti napríklad s hlávkovým šalátom, nakladanými uhorkami, opečenými kolieskami cibule, plátkami reďkovky alebo jabĺk, semienkami a nasekanými orechmi.

Aby plnka nebola príliš mokrá, utrite zeleninu a bylinky dosucha a z nakrájanej zeleniny odstráňte prebytočnú tekutinu. Takto sa chlieb v hotovom sendviči alebo sendviči rýchlo nerozmočí. No, omáčku nenatierajte priamo na chlieb. Najprv pridajte list šalátu alebo kúsok syra a potom omáčku.

Tu je niekoľko možností horúceho sendviča, ktoré sa dajú relatívne ľahko pripraviť.

Horúci sendvič s klobásou a syrom

Horúci sendvič so syrom a klobásou je to, čo potrebujete na výdatné, výdatné raňajky. Obsahuje všetko, čo k tomu potrebujete, v dvojnásobnej veľkosti: dva druhy klobás, tvrdý a tavený syr, zeleninu – podľa chuti a trochu horčice pre šťavnatosť a pikantnú chuť. V prípade potreby je možné šunkovú klobásu nahradiť akýmkoľvek pečeným mäsom alebo rybou. A ak nemáte toastový chlieb, môžete použiť obyčajný bochník nakrájaný na tenké plátky. Ak dávate prednosť celozrnnej, môžete využiť túto možnosť. Hlavná vec je, že každý má chutné jedlo.

Horúci sendvič s klobásou a syrom
Horúci sendvič s klobásou a syrom

Na prípravu 2 porcií potrebujete:

  • plátky varenej klobásy – 4 ks.
  • pečená zelenina – podľa chuti
  • plátky surovej údenej klobásy podávaný – 4 ks.
  • plátky syra – 4 ks.
  • Francúzska horčica – 1 polievková lyžica.
  • plátky taveného syra – 4 ks.
  • sendvičový chlieb – 4 ks.
  • paradajka, nakrájaná na plátky – 4 ks.

1. Všetky kúsky chleba z jednej strany natrieme horčicou. Položte to celé na dva kusy

2. Na zvyšný chlieb položte všetku klobásu, zeleninu a paradajky. Zatlačíme chlebom a syrom.

3. Vzniknutý chlebíček položíme na vymastený plech a vložíme na 7 minút do rúry vyhriatej na 200°C.

4. Potom posypte strúhaným syrom a vložte ešte na pár minút pod gril, aby kôrka zhnedla.

Užitočné rady

Sendvič, čo je sendvič z dvoch (uzavretých) alebo jedného (otvoreného) kúskov chleba s plnkou, bol vynájdený v Anglicku po jeho skutočnom tvorcovi – Johnovi Montelovi, štvrtom grófovi zo Sandwicha. Aby sa hrabal gróf nenechal vyviesť z hry, požiadal o naservírovanie kúska mäsa vloženého medzi dva krajce toastového chleba. Postupom času sa jedlo stalo tak populárnym, že sa dostalo do mnohých kuchýň po celom svete. Horúce uzavreté sendviče je možné pripraviť úplne s akoukoľvek náplňou, pri dodržaní hlavného princípu montáže: chlieb-plnka-chlieb.

Poznámka pre hostiteľku

Pre milovníkov výdatných teplých sendvičov na raňajky tiež odporúčame vziať do úvahy recepty na horúce sendviče s praženicou a so šunkou a syrom.

Mimochodom

Na 100 g: bielkoviny 14,49 g (18,11 % dennej hodnoty) • tuky 14,51 g (16,12 %) • sacharidy 17,28 g (10,29 %) • kcal 258,44 (14,36 %) • sodík 875,69 mg (60,39,2 %) • cukor celkom 6,46 %) • EFA 7,12 g (35,60 %) • vláknina 1,59 g (5,30 %)

Horúci sendvič so šunkou a syrom

Na raňajky by bol skvelý sendvič so šunkou a syrom. A čo môže byť ráno lepšie ako ten najchutnejší sendvič na svete, pripravený na špeciálny spôsob. Ponúkame výrobu horúceho sendviča zaujímavou technológiou – pečte ho v cestíčku. Pred vyprážaním by sa mal vopred vytvorený sendvič obaliť v múke, potom namočiť do vaječnej zmesi a znova naviať do syra a krupice. Smažte na krátky čas vo veľkom množstve rastlinného oleja – neuveriteľná lahodnosť je pripravená. Sme si istí, že nikto doma neuhádne, ako takáto lahodná kôrka dopadla na zdanlivo obyčajnom chlebíku. Nech to zostane vaším kulinárskym životným hackom.

Horúce sendviče so suluguni a šunkou
Horúce sendviče so suluguni a šunkou

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • múka – 100 g
  • syr suluguni – 300 g
  • krupica – 50 g
  • mlieko – 50 ml
  • soľ – 0,5 lyžičky.
  • strúhaný parmezán – 100 g
  • kuracie vajcia – 3 ks.
  • chlieb na toasty – 8 ks.
  • varená údená šunka – 200 g
  • rastlinný olej na vyprážanie – podľa chuti

1. Suluguni a šunku nakrájajte na tenké plátky. Na 4 kúsky chleba položte suluguni a šunku. Prikryjeme zvyšnými kúskami chleba a pritlačíme. Pomocou veľmi tenkého noža odrežte kôrky chleba. Samotné kusy nakrájajte na 4 štvorcové kusy.

2. V hlbokom tanieri vyšľaháme vajcia so soľou a mliekom do hladka. V inej miske zmiešame parmezán s krupicou. Do tretieho už len nasypeme múku.

3. Kúsky chleba namáčame v múke, potom zo všetkých strán namáčame do vaječnej zmesi a necháme odkvapkať prebytočný chlieb. Potom chlebíčky povaľkajte v parmezáne a krupici.

4. Umiestnite veľké sito na vrstvu papierových utierok. Olej na vyprážanie rozohrejeme na 160°C. Opatrne vložte sendviče do oleja a opečte do zlatista zo všetkých strán. Hotové sendviče položte na sito a nechajte prebytočný olej odtiecť. Ihneď podávajte.

Užitočné rady

Suluguni v tomto recepte možno nahradiť iným vhodným syrom, napríklad imeretským syrom alebo jemne slaným syrom feta, pizzou mozzarellou alebo gréckym halloumi.

Poznámka pre hostiteľku

Jednoduchý zelený šalát, napríklad hlávkový šalát, do ktorého môžete pridať čerstvé uhorky, bazalku, petržlenovú vňať a koriandrovú vňať, sa k takýmto sendvičom výborne hodí.

Mimochodom

Na 100 g: bielkoviny 16,58 g (20,73 % dennej hodnoty) • tuky 15,29 g (16,99 %) • sacharidy 25,81 g (15,36 %) • kcal 309,67 (17,20 %) • sodík 874,99 mg (60,34,2 %) • cukor celkom 2,44 %) • EFA 6,38 g (31,90 %) • vláknina 2,39 g (7,97 %)

Horúci vaječný sendvič

Horúci vaječný sendvič je viac než len sendvič. Ide o kompletné raňajky, ktoré budú skutočnou spásou pre tých, ktorí sa počas dňa nestihnú poriadne občerstviť. Má vysoký obsah bielkovín a tukov vďaka potravinám ako šunka, vajcia, syr, majonéza a maslo. Nezabudli sme ani na vlákninu, do vaječného sendviča z chrumkavej pšeničnej bagety sme pridali paradajky a cibuľu. Výsledkom je chutný a výživný vysokokalorický sendvič – presne to, čo potrebujete na prvé jedlo. Sendvič pre štvorčlennú rodinu pripravíte už za 30 minút.

Horúci vaječný sendvič
Horúci vaječný sendvič

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • paradajka – 1 ks.
  • šunka – 200 g
  • bageta – 1 ks.
  • červená cibuľa – 0,5 ks.
  • kuracie vajcia – 8 ks.
  • majonéza – 4 lyžice.
  • syr čedar – 100 g
  • soľ – podľa chuti
  • maslo – 50 g
  • čerstvo mleté ​​​​čierne korenie – podľa chuti
  • horčica – 2 lyžice.

1. Rúru predhrejeme na 200°C. Vo veľkej miske rozšľaháme vajíčka. Vajíčka netreba šľahať, len toľko, aby sa bielky akurát spojili so žĺtkami. Dochutíme soľou a korením. Syr a šunku nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na polovice koliesok. Paradajku nakrájame na kolieska.

2. Bagetu pozdĺžne rozrežeme a opatrne vyberieme strúhanku. Steny bagety by mali mať hrúbku približne 1,5 cm. Na výrobu sendviča nie je potrebná žiadna strúhanka. Vrchnú časť bagety potrieme polovicou masla a spodnú časť majonézou.

3. Vo veľkej panvici rozohrejte 20 g masla na strednom ohni a vlejte vajcia. Varte za stáleho miešania vareškou 2-3 minúty, kým vajcia nestuhnú. Odstráňte panvicu z tepla a nechajte vajcia mierne vychladnúť, 5 minút.

4. Do hornej polovice bagety uložíme rozmiešané vajíčka a prikryjeme plátkami syra. Na spodnú polovicu položíme šunku a potrieme horčicou. Pridajte cibuľu a paradajky. Polovice opatrne spojíme a bagetu potrieme zvyšným maslom. Sendvič pevne zabaľte do fólie a položte na stredný rošt rúry.

Užitočné rady

Ak chcete, na prípravu horúceho sendviča môžete použiť nielen bagetu, ale…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik