Antep ezmesi / Antep ezmesi

K receptu

Tradičné turecké studené predjedlo, zvyčajne pikantné alebo veľmi pikantné. Pripravené z čerstvej zeleniny s prídavkom oleja, octu, salchy a feferónky. Zároveň „ezme“ doslova znamená „rozdrvený“ – s tým súvisí aj konzistencia občerstvenia – má blízko k paste. Ezme – tradičné „predjedlo“ – dokonale osvieži a povzbudí chuť do jedla pred bohatým tureckým jedlom. Nekrájal som do hladka, chcel som získať malé kúsky.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 10 minKuchynský robotŽiadna tepelná úpravaChladenieTurecká kuchyňaVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľké mäsité paradajky 3 ks stredná uhorka 1 ks červená alebo zelená tenká feferónka (sivri-biber, ale radšej pikantná) 1 ks čili paprička Na dochutenie soľ petržlenová vňať 1/2 zväzku olivového oleja 2 PL octu 1 PL .l.sušená mäta 1 lyžička.paradajkový pretlak alebo salcha 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobte plytké pozdĺžne rezy, ponorte do vriacej vody a ošúpte šupku. Uhorku ošúpeme, papriku zbavíme jadierok a žiliek. Všetku zeleninu nasekajte ostrým nožom veľmi jemne, vrátane paradajok (snažte sa ich nerozdrviť, ale čo najviac nasekať)

Krok 2

Nakrájanú zeleninu zmiešame s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, mätou, ochutíme olivovým olejom a octom, osolíme. Všetko dôkladne premiešame.

Krok 3

Pred podávaním vložte na hodinu do chladničky. Podávame ako studené predjedlo s čerstvým teplým chlebom. Afiyet olsun! Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik