Boloňská omáčka

K receptu

Lahodná paradajkovo-mäsová omáčka je vhodná na prípravu cestovín, lasagní a iných jedál talianskeho štýlu.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 40 minPraženieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaVečeraVečeraOmáčka, dresingPárty, bufetINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍparadajkový pretlak 150 g paradajok vo vlastnej šťave 300 ml čerstvých paradajok 3 ks mleté ​​hovädzie mäso 300 ks pohánkovej cibule 1 ks suché červené víno 50 ml sušené organo 0,5 ČL sušeného rozmarínu 0,5 ČL sušeného majoránu 0,5 ČL čerstvo mletého čierneho korenia 1 štipka čerstvého zeleného vetvičky bazalky 2 ks cukor podľa chuti soľ podľa chuti olivový olej 3 lyžice strúčiky cesnaku 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

Krok 2

Do panvice nalejte olivový olej a 5 minút opečte cibuľu a cesnak.

Krok 3

Do panvice pridajte mleté ​​mäso a opečte ho do hneda.

Krok 4

Čerstvé paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ak sú paradajky vo vlastnej šťave aj so šupkou, najskôr z nich odstráňte šupku a potom ich nakrájajte.

Krok 5

Do panvice s mletým mäsom opečeným s cibuľou pridáme paradajkový pretlak, paradajkovú omáčku z konzervovaných paradajok a kúsky čerstvých paradajok, premiešame.

Krok 6

Čerstvá bazalka umyte, osušte, jemne nakrájajte. Do omáčky pridajte sušené oregano, rozmarín, majoránku a čierne korenie. Pridajte nasekanú bazalku, cukor a soľ podľa chuti. Nalejte červené víno a premiešajte.

Krok 7

Panvicu prikryjeme pokrievkou a omáčku dusíme na miernom ohni 20–25 minút. Otvorte pokrievku a omáčku ešte trochu poduste, kým nezhustne.

Krok 8

Omáčka je hotová. Použite ho na prípravu rôznych talianskych jedál.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik