K receptu
Lahodná paradajkovo-mäsová omáčka je vhodná na prípravu cestovín, lasagní a iných jedál talianskeho štýlu.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 40 minPraženieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaVečeraVečeraOmáčka, dresingPárty, bufetINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍparadajkový pretlak 150 g paradajok vo vlastnej šťave 300 ml čerstvých paradajok 3 ks mleté hovädzie mäso 300 ks pohánkovej cibule 1 ks suché červené víno 50 ml sušené organo 0,5 ČL sušeného rozmarínu 0,5 ČL sušeného majoránu 0,5 ČL čerstvo mletého čierneho korenia 1 štipka čerstvého zeleného vetvičky bazalky 2 ks cukor podľa chuti soľ podľa chuti olivový olej 3 lyžice strúčiky cesnaku 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
Krok 2
Do panvice nalejte olivový olej a 5 minút opečte cibuľu a cesnak.
Krok 3
Do panvice pridajte mleté mäso a opečte ho do hneda.
Krok 4
Čerstvé paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ak sú paradajky vo vlastnej šťave aj so šupkou, najskôr z nich odstráňte šupku a potom ich nakrájajte.
Krok 5
Do panvice s mletým mäsom opečeným s cibuľou pridáme paradajkový pretlak, paradajkovú omáčku z konzervovaných paradajok a kúsky čerstvých paradajok, premiešame.
Krok 6
Čerstvá bazalka umyte, osušte, jemne nakrájajte. Do omáčky pridajte sušené oregano, rozmarín, majoránku a čierne korenie. Pridajte nasekanú bazalku, cukor a soľ podľa chuti. Nalejte červené víno a premiešajte.
Krok 7
Panvicu prikryjeme pokrievkou a omáčku dusíme na miernom ohni 20–25 minút. Otvorte pokrievku a omáčku ešte trochu poduste, kým nezhustne.
Krok 8
Omáčka je hotová. Použite ho na prípravu rôznych talianskych jedál.