Bravčové pečené v krémovej hubovej omáčke

K receptu

Bravčové pečené v smotanovej hubovej omáčke – jedlo pre veľkú skupinu. Bravčové mäso a pár pohárov piva sú všetko, čo potrebujete na oslavu Oktoberfestu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 787,85 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 34,85 g/55,61 g/36,60PraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbravčové mäso (sviečková) – 500 gluk – 150 g šampiňónov – 200 g smotany (23 %) – 500 ml kyslej smotany – 200 ml zemiakov – 600 g uhoriek – 60 g nakladaných paradajok, najlepšie cherry paradajky – 60 gluk hranolky – 40 g masla ( izbová teplota) – 1 polievková lyžica. s vrchným cesnakom – 2 strúčiky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si cesnakový olej. Jemne nakrájajte cesnak a pridajte do mäkkého masla, dobre premiešajte. Vložte do chladničky.

Krok 2

Cibuľu nakrájame na pásiky, šampiňóny na stredne veľké plátky a panenku na blok.

Krok 3

Na rozpálenej panvici opečte cibuľu, huby a mäso na rastlinnom oleji. Pridajte korenie, smotanu, kyslú smotanu, cesnakový olej. Dusíme, kým omáčka nezhustne.

Krok 4

Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky a opražíme. Zemiaky položte na tanier a do stredu nalejte omáčku. Jedlo ozdobíme kyslou uhorkou, bylinkami a opraženou cibuľkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik