K receptu
Bravčové pečené v smotanovej hubovej omáčke – jedlo pre veľkú skupinu. Bravčové mäso a pár pohárov piva sú všetko, čo potrebujete na oslavu Oktoberfestu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 787,85 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 34,85 g/55,61 g/36,60PraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbravčové mäso (sviečková) – 500 gluk – 150 g šampiňónov – 200 g smotany (23 %) – 500 ml kyslej smotany – 200 ml zemiakov – 600 g uhoriek – 60 g nakladaných paradajok, najlepšie cherry paradajky – 60 gluk hranolky – 40 g masla ( izbová teplota) – 1 polievková lyžica. s vrchným cesnakom – 2 strúčiky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si cesnakový olej. Jemne nakrájajte cesnak a pridajte do mäkkého masla, dobre premiešajte. Vložte do chladničky.
Krok 2
Cibuľu nakrájame na pásiky, šampiňóny na stredne veľké plátky a panenku na blok.
Krok 3
Na rozpálenej panvici opečte cibuľu, huby a mäso na rastlinnom oleji. Pridajte korenie, smotanu, kyslú smotanu, cesnakový olej. Dusíme, kým omáčka nezhustne.
Krok 4
Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky a opražíme. Zemiaky položte na tanier a do stredu nalejte omáčku. Jedlo ozdobíme kyslou uhorkou, bylinkami a opraženou cibuľkou.