K receptu
Talianska kuchyňa je plná nezabudnuteľných vôní a jedinečných chutí. Zároveň je jednoduchý, hoci sa vyznačuje osobitnou prepracovanosťou. Aj jednoduché chlebíčky (bruschetta) pripomínajú recept od šéfkuchára. Dnes si pripravíme jeden z nich, a to “Bruschetta s tigrovanými krevetami, paradajkami a bazalkou.”
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minPraženietalianska kuchyňaObčerstveniePárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEtigrované krevety 200 g bageta alebo chlieb bez kvasníc 1 ks cherry paradajky 4-6 ks balzamikový ocot 4 lyžice extra panenského olivového oleja 2 lyžice cesnaku (klinčeky) 1-2 ks lístkov bazalky 1 zväzok(y) Váhy a miery stola RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv si pripravte balzamikovú omáčku. Za týmto účelom nalejte balzamikový ocot do panvice a mierne ho prevarte. Potom pridajte olivový olej. Určite si vezmite Extra panenský olej. Len to dokáže sprostredkovať celú paletu talianskych jedál. Ošúpané strúčiky cesnaku nakrájame na veľké kúsky a orestujeme v našej omáčke, aby cesnak odovzdal všetku svoju vôňu. Hneď ako zozlatne, vyberte ho z panvice. Vezmeme chlieb (bagetu), nakrájame na porcie a opečieme vo výslednej omáčke.
Krok 2
Rozmrazte tigrie krevety (najlepšie ihneď olúpané) a opečte na panvici na olivovom oleji, pridajte trochu soli a korenia.
Krok 3
Teraz poďme zostaviť naše bruschetty. Prekrojené polovice paradajok, list bazalky a tigrované krevety navlečte na špíz. Poukladáme na toastový chlieb. V prípade potreby ozdobte zeleňou. Dobrá chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Určite si vezmite Extra panenský olej. Len to dokáže sprostredkovať celú paletu talianskych jedál.