Čerešňová omáčka na akýkoľvek dezert

Čerešňová omáčka na akýkoľvek dezert

koláž z čerešňových dezertov K receptu

Zmrzlina alebo tvarohový koláč, panna cotta alebo želé z kyslej smotany, tvarohový kastról alebo len tvaroh… Vymyslite si, čo chcete – táto omáčka zo sladkých čerešní sa hodí ku všetkému! Tajomstvo: je tiež veľmi chutné jesť ho lyžičkou z pohára, takže ho veľa varte.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 minVareniestredomorská kuchyňaRaňajkyPopoludňajšie občerstvenieOmáčka, dresingDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g čerešní 120 g hnedého cukru a kôra z 2 stredne veľkých citrónov 1 lyžička. balzamikový ocot 2 tyčinky škorice 2 klinčeky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte kôstky z čerešní. Šťavu, ktorá vytečie, odložíme.

Krok 2

Nakrájajte škoricové tyčinky na polovicu, vložte do hrnca, pridajte klinčeky, citrónovú šťavu, balzamikový ocot a cukor. Zalejte 150 ml studenej vody, dajte na mierny oheň a priveďte do varu. Varte, kým sa cukor úplne nerozpustí, 2-3 minúty.

Krok 3

Po 30 sekundách pridajte kôru do sirupu. – bobule. Priveďte do varu a za občasného miešania varte, kým bobule nezmäknú, asi 7 minút.

Krok 4

Odstráňte z tepla, ochlaďte, odstráňte kúsky škorice a klinčeky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik