Čerešňová omáčka na akýkoľvek dezert
K receptu
Zmrzlina alebo tvarohový koláč, panna cotta alebo želé z kyslej smotany, tvarohový kastról alebo len tvaroh… Vymyslite si, čo chcete – táto omáčka zo sladkých čerešní sa hodí ku všetkému! Tajomstvo: je tiež veľmi chutné jesť ho lyžičkou z pohára, takže ho veľa varte.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 minVareniestredomorská kuchyňaRaňajkyPopoludňajšie občerstvenieOmáčka, dresingDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g čerešní 120 g hnedého cukru a kôra z 2 stredne veľkých citrónov 1 lyžička. balzamikový ocot 2 tyčinky škorice 2 klinčeky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte kôstky z čerešní. Šťavu, ktorá vytečie, odložíme.
Krok 2
Nakrájajte škoricové tyčinky na polovicu, vložte do hrnca, pridajte klinčeky, citrónovú šťavu, balzamikový ocot a cukor. Zalejte 150 ml studenej vody, dajte na mierny oheň a priveďte do varu. Varte, kým sa cukor úplne nerozpustí, 2-3 minúty.
Krok 3
Po 30 sekundách pridajte kôru do sirupu. – bobule. Priveďte do varu a za občasného miešania varte, kým bobule nezmäknú, asi 7 minút.
Krok 4
Odstráňte z tepla, ochlaďte, odstráňte kúsky škorice a klinčeky.