Chrumkavá pikantná zelenina
K receptu
Túto chrumkavú, korenistú zeleninu možno len ťažko nazvať „pripravenou“. Jednoducho nemajú čas sa nimi stať, dokonca sa ani schovávajú pred jedlíkmi v tégliku. Toto predjedlo je ideálne na prípravu koncom jesene, zimy a jari, keď ešte nie je čerstvá zelenina zo záhrady.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 7 hodínMoreniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 veľký koreň daikonu 2 veľké mrkvy 2 veľké dlhé uhorky 2 sladké papriky 2-4 veľké červené čili papričky 2 veľké červené cibule 1 hlava cesnaku 100 ml ryže alebo bieleho vínneho octu 2 polievkové lyžice. l. cukor 0,5 lyžičky mletá kurkuma 1 tyčinka škorice 4 krabičky kardamónu 5 púčikov klinčekov 1,5 lyžice. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetku zeleninu dôkladne opláchnite a osušte. Ošúpte daikon a mrkvu pomocou noža. Dužinu nakrájajte na dlhé, nie príliš hrubé, ale nie tenké prúžky.
Krok 2
Ak je to potrebné, ošúpte uhorky (ak je kôra hustá a veľmi tvrdá), ale zmes bude vyzerať krajšie, ak uhorky nie sú olúpané. Uhorku nakrájame šikmo na kocky.
Krok 3
Sladkú papriku zbavíme stopiek, papriku prekrojíme na polovice a vykrojíme semienka s bielymi blanami. Dužinu nakrájajte na rovnaké prúžky ako daikon a mrkvu.
Krok 4
Cibuľu ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na dlhé pierka. Cesnak rozdelíme na strúčiky a ošúpeme.
Krok 5
Chilli nakrájame na kolieska. Ak nemáte radi príliš pikantné, odstráňte semienka a blany. Ak ich máte radi, odložte si ich a pridajte ich do marinády neskôr.
Krok 6
Všetku zeleninu vložte do misy. Na marinádu zmiešame ocot, soľ, cukor a všetky koreniny. Zeleninu zalejeme marinádou, dôkladne premiešame, misku prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 6 hodín obsah misky z času na čas premiešať.