Domáca dusená paštéta
K receptu
Rozhodli sme sa urobiť domácu dusenú paštétu z bravčovej šunky. Kto je s nami? Je to nielen chutné, ale aj veľmi rozumné. Prišli k vám neočakávaní hostia alebo prišli príbuzní a vo vašej chladničke čaká v krídlach niekoľko pohárov guláša.
zložitosť: priemer Kalórie: 335,70 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 40 minút Použité: 12,76 g/28,90 g/3,44VareniePrázdneDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,5–1,7 kg bravčovej šunky 300 g údenej slaniny 400 ml mäsového vývaru 2 vajcia 120 ml portského vína 50 ml koňaku 80 g múky 1 bobkový list 2 polievkové lyžice. l. čerstvo mleté čierne korenie 3 lyžice. l. soľ100–150 g vyškvareného bravčového tuku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Bravčovú šunku a údenú slaninu nakrájame na stredné kúsky ľubovoľného tvaru. Dvakrát prejdite cez mlynček na mäso (je vhodné, aby bol priemer otvorov roštu dostatočne veľký, aspoň 7 mm).
Krok 2
Mleté mäso vložte do veľkého hrnca alebo misky a premiešajte rukami, aby sa mäso a tuk rovnomerne rozložili. Zahrejte vývar tesne nad izbovú teplotu.
Krok 3
Vajcia rozšľaháme do hladka. Prilejeme portské víno a koňak, do zmesi preosejeme múku, opäť vyšľaháme. Za stáleho šľahania prilievame vývar.
Krok 4
Pridáme bobkový list rozlomený na polovice a čierne korenie. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte.
Krok 5
Poháre umyte a sterilizujte, ochlaďte. Vnútro bohato vymastíme vyškvarenou bravčovou masťou.
Krok 6
Poháre naplňte mletým mäsom asi 3 cm od okraja pohára a ihneď ich vložte do parného kúpeľa. 400 g nádoba by sa mala variť najmenej 2 hodiny.