Domáce arašidové maslo

Domáce arašidové maslo

domáce arašidové maslo K receptu

Arašidové maslo je snáď najznámejším arašidovým produktom. Môžete do nej namáčať plátky zeleniny, ovocia a dokonca aj vyprážané kuracie krídelká. Hodí sa do omáčok a skvele doplní tekvicovú polievku. Pridáva sa do hamburgerov a hummusu. Aby však všetko fungovalo dokonale, je najlepšie pripraviť si túto pastu doma a kúpiť si tie najchutnejšie a najčerstvejšie orechy.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minBlenderRúraPraženiePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU400 g nesolených a nepražených arašidov 2 lyžičky. chutná morská soľ 1–1,5 lyžice. l. Tabuľka váh a mier arašidového masla RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme 400 g nesolených a nepražených arašidov. Pečieme v rúre pri 200 C 5 minút. Premiešame a varíme ďalších 5 minút.

Krok 2

Vyberte panvicu z rúry a úplne vychladnúť. Vložte orechy do misky mixéra, pridajte 2 lyžičky. lahodná morská soľ.

Krok 3

Brúsiť 4-5 minút, kým sa nevytvorí hladká orechová pasta. Ak chcete dosiahnuť požadovanú konzistenciu, zrieďte hmotu 1–1,5 lyžice. l. arašidové maslo. Ak chcete väčšiu textúru, použite hneď na začiatku o 30–50 g viac orechov a po upražení v rúre ich odložte. Nakrájajte nožom a pridajte do pripravených cestovín, premiešajte. Chrumkanie zaručené!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik