Fazuľová polievka s paradajkami a tymianom

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 10polievkaINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ250 g červenej a bielej fazule 1 liter nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 200 g cherry paradajok 2 stredné cibule 1 hlavička cesnaku 8 vetvičiek tymiánu olivový olej 1 ČL. semienka rasce 0,3 lyžičky. semienka koriandra, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie, na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fazuľu namočte na 8–10 hodín do studenej vody, potom ju sceďte v cedníku, vložte do veľkého hrnca, pridajte 2 litre čerstvej studenej vody, priveďte do varu, pridajte 4 vetvičky tymiánu a varte 30 minút.

Krok 2

Cibuľu a 5 strúčikov cesnaku nakrájame jednotlivo veľmi nadrobno. Zahrejte 4 lyžice. l. olej, smažte cibuľu, miešajte, 10 minút. Pridajte rascu a cesnak, povarte ďalšie 2 minúty.

Krok 3

Vložte cibuľu a cesnak do panvice s fazuľou, priveďte do varu a varte 30 minút. Pridajte paradajky spolu so šťavou, soľou a korením. Varte ďalších 10 minút.

Krok 4

Kým sa polievka varí, nakrájajte zvyšný cesnak so zvyšnými lístkami tymiánu. Cherry paradajky prekrojíme priečne na polovice, uložíme reznou stranou nahor do zapekacej misy, posypeme soľou, korením, cesnakom a tymianom. Pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 220°C (gril + konvekčný režim) na 10 minút.

Krok 5

Hotovú polievku nalejeme do nahriatych tanierov, do každého taniera vložíme niekoľko upečených polovíc čerešní. Pokvapkáme čerešňovou šťavou uvoľnenou pri pečení a olivovým olejom, ozdobíme vetvičkami tymiánu a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik