K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 minTurecká kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmleté jahňacie 500 g zemiaky 3 ks cibuľa 2 ks chili paprička 1 ks rastlinný olej 1/2 šálky (a) petržlen mäta atmin 1 ČL sušeného tymiánu 1/2 ČL mletého čierneho korenia soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Do mletého mäsa pridáme polovicu nakrájanej cibule, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a lístky mäty, rascu a tymian. Z chleba odrežte kôrky. Drobenku namočíme do mlieka, potom vyžmýkame a pridáme k mletému mäsu, všetko premiešame rukami.
Krok 2
Ruky si potrieme maslom a tvarujeme oválne rezne. Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a poukladáme tam kolety. Pečieme ich 15-20 minút.
Krok 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.
Krok 4
Paradajky nakrájame na plátky.
Krok 5
Na panvici zohrejte rastlinný olej, opečte na ňom cibuľu, pridajte paradajkovú pastu a varte ďalšie 2 minúty.
Krok 6
Zemiaky a feferónku dáme na panvicu, premiešame, podľa chuti osolíme, podlejeme vodou tak, aby zemiaky akurát zakrývala, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10-15 minút.
Krok 7
Vložte zemiaky do zapekacej misy.
Krok 8
Navrch poukladáme upečené rezne a plátky paradajok.
Krok 9
Pečieme 15-20 minút pri 160 stupňoch. Dobrú chuť!