K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 minPraženieZmrazovanieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbiela kapusta 300 g čerstvá mrkva 2 ks čerstvá uhorka 1 ks cesnak 2 strúčiky rastlinný olej 100 ml kari 1 ČL octu 9% 2 ČL soli 1 štipka cukru 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky a uhorku na pol krúžky. Kapustu nakrájame na pásiky, pridáme soľ, cukor, kari, ocot a dobre roztlačíme. Nechajte 10 minút odstáť.
Krok 2
Cesnak prekrojíme na polovicu. Smažte v rastlinnom oleji 3 minúty. Potom odstráňte cesnak. Mrkvu polejeme horúcim olejom, premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 3
Zmiešajte kapustu, uhorky a mrkvu. Vložte do chladničky na 30 minút lúhovať. Dobrú chuť!