Katyk ochutený bylinkami a uhorkami

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 5 min Pridať. čas: 10 minUzbecká kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 ml katyk 1 malá uhorka 1 strúčik cesnaku 4–5 zelených cibuliek 4–5 vetvičiek koriandra a štipľavej kôprovej papriky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jemne nakrájajte zelenú cibuľu a bylinky. Uhorku ošúpeme a dužinu nakrájame na tenké prúžky.

Krok 2

Plochou stranou čepele noža rozdrvíme strúčik cesnaku, ošúpeme a nasekáme.

Krok 3

Do katyku pridajte soľ a červenú papriku, premiešajte. Vložte rovnaké množstvo cesnaku, prúžky uhorky a bylinky do misiek a naplňte katyk. Posypeme zelenou cibuľkou a podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Chuť uhorky, podobne ako chuť byliniek, v tomto jedle veľa určuje. Skúste teda nájsť chrumkavé, pružné uhorky s niekoľkými malými semienkami. Ak sú uhorky veľké, „staré“ a majú veľa semien, je najlepšie ich odstrániť ostrou čajovou lyžičkou, pričom uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu. V opačnom prípade bude katyk veľmi vodnatý.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik