Kuracie prsia so sušenými paradajkami a slaninou

K receptu

Sušené paradajky pre toto kuracie prsia možno ľahko nahradiť sušenými slivkami – obzvlášť chutné sa ukáže, ak sú sušené slivky údené.

zložitosť: ľahko Kalórie: 653,16 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 100,22 g/19,08 g/13,12PečenieHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z kuracích pŕs 4 dlhé pásiky slaniny 100 g sušených paradajok 4 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 4 strúčiky cesnaku čerstvý tymián 10 g olivového oleja soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Kuracie filé zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Na širokej strane každého filé urobte vodorovný rez dovnútra, aby ste vytvorili „vrecko“. 2.

Krok 2

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Sušené paradajky nakrájame nadrobno, zmiešame s cesnakom, parmezánom a 2-3 vetvičkami tymiánu. Touto zmesou naplníme kuracie filety. 3.

Krok 3

Každý filet obalíme v slaninke tak, aby bol pokrytý celý povrch mäsa. Pod poslednú vrstvu slaniny položíme vetvičku tymiánu. Kuracie prsia vložte na panvicu vystlanú pergamenom, ochuťte korením a potrite olivovým olejom. Pečieme v rúre 15–20 minút, v závislosti od veľkosti filé. Pred podávaním necháme 5 minút odpočívať pod fóliou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik