K receptu
Vynikajúce riešenie pre tých, ktorí varia v zhone. Dôvod prekvapiť rodinu nezvyčajnou kombináciou chutí. Zdravé ľahké jedlo, z ktorého je skvelý letný brunch.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 minPraženieMorenieThajská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEHovädzia sviečkovica – 300 g Mrkva – 1 ks uhorka – 1 ks limetka – 1 ks čili paprička – 1 ks ryžový ocot Jemný cukor – 1 ČL Soľ Koriander – malý zväzok Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Prvá vec je príprava. Vyberte mäso z chladničky 15-20 minút pred varením. Mrkvu nakrájajte na pásiky veľkosti zápalky. Nalejte pár polievkových lyžíc ryžového octu na mrkvu, premiešajte a vložte do chladničky marinovať. Uhorku tiež nakrájame na pásiky.
Krok 2
Panenku nakrájajte na steaky s hrúbkou 2,5-3 cm, soľ a korenie. Vyprážajte na horúcej panvici, kým nie je hotová podľa vašich predstáv. Pre stredné prepečenie stačí 4-5 minút. V strede vyprážania je samozrejme potrebné steaky obrátiť.
Krok 3
Kým sa panenka pečie, urobíme si svetlú zálievku. Zmiešajte šťavu z jednej limetky, lyžicu ryžového octu, lyžičku cukru. Premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku.
Krok 4
Hotové steaky nakrájajte na pásiky široké 1,5 cm, na ne položte nastrúhanú mrkvu a potom vrstvu uhorky. Pyramídu korunujeme zväzkom náhodne natrhaného koriandra. Prelejeme dresingom. Ihneď prinášame na stôl. Bude to chutné, úprimne.