Letná okroshka

K receptu

Zelenina je bohatá na vitamíny a srvátka obsahuje vápnik, bielkoviny a mikroelementy. Veľmi dobré na črevá, zaženie hlad, osvieži.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIERepa – 3 ks Vajcia – 5 ks Uhorky – 4 ks Kôpor a zelená cibuľa – 1 zväzok Srvátka – 1,5 litra Kyslá smotana – 200 g Zemiaky – 1 kg Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uvaríme mladú cviklu, vajíčka a nové zemiaky.

Krok 2

Uvarenú repu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Krok 3

Nakrájajte vajcia a uhorky, kôpor a zelenú cibuľu.

Krok 4

Zmiešajte repu, vajcia, uhorky a bylinky v mise. Nalejte studenú srvátku a pridajte kyslú smotanu.

Krok 5

Podávajte okroshku na stôl. Varené nové zemiaky sa používajú namiesto chleba ako „zahryznutie“. Táto okroshka dokonale zaženie hlad a osvieži v horúcom letnom dni. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik