K receptu
Zelenina je bohatá na vitamíny a srvátka obsahuje vápnik, bielkoviny a mikroelementy. Veľmi dobré na črevá, zaženie hlad, osvieži.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIERepa – 3 ks Vajcia – 5 ks Uhorky – 4 ks Kôpor a zelená cibuľa – 1 zväzok Srvátka – 1,5 litra Kyslá smotana – 200 g Zemiaky – 1 kg Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uvaríme mladú cviklu, vajíčka a nové zemiaky.
Krok 2
Uvarenú repu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Krok 3
Nakrájajte vajcia a uhorky, kôpor a zelenú cibuľu.
Krok 4
Zmiešajte repu, vajcia, uhorky a bylinky v mise. Nalejte studenú srvátku a pridajte kyslú smotanu.
Krok 5
Podávajte okroshku na stôl. Varené nové zemiaky sa používajú namiesto chleba ako „zahryznutie“. Táto okroshka dokonale zaženie hlad a osvieži v horúcom letnom dni. Dobrú chuť!