Mierne solený losos

Mierne solený losos

Mierne solený losos K receptu

Len na prvý pohľad sa zdá byť takmer nemožné pripraviť jemne soleného lososa sami. V skutočnosti je to veľmi jednoduché a božsky chutné – to vám povie každá švédska gazdinka. Tento recept máme od Marianne Hultbergovejktorý dlhé roky pôsobil v Moskve ako kultúrny poradca švédskeho veľvyslanectva.

zložitosť: priemer Kalórie: 887,19 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 48 h Použité: 120,05 g/38,05 g/5,15švédska kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 veľký čerstvý losos (začnite variť 24-48 hodín pred podávaním)Na marinádu na 1 kg filé z lososa:500 g kôpru (5 veľkých zväzkov) 1 polievková lyžica. l. soľ 1 polievková lyžica. l. cukor 2 lyžice. l. vodka tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Lososa odstráňte chvost a hlavu (v tomto recepte ich nebudete potrebovať). Rybu opláchnite zvnútra aj zvonka, dôkladne osušte obrúskami alebo uterákom. Odložte kožu, nakrájajte na dve filé. Opatrne odstráňte všetky rebrové kosti.

Krok 2

Filet na „otvorenej“ strane (kde nie je koža) potrieme vodkou. Zmiešajte so soľou a cukrom. Zmes rovnomerne rozotrieme na polovicu filé.

Krok 3

Prikryjeme druhou polovicou a pritlačíme. Zabaľte do fólie, vložte do nádoby, zatlačte na vrch nie príliš veľkou hmotnosťou. Nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote, potom dajte na 1-2 dni do chladničky. Potom z rýb vytraste všetku marinádu, utrite papierovou utierkou, nakrájajte na tenké plátky a podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Počet porcií závisí od veľkosti rýb. Vypočítajte takto: z každého kilogramu získate 10 porcií

MIMOchodom

Ak chcete, aby bola ryba pripravená skôr, zdvojnásobte množstvo soli, cukru a vodky, ale nie kôpru. Losos bude osolený za 12–16 hodín, ale bude chutiť drsnejšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik