K receptu
Avokádo je všestranná prísada do šalátu. Avokádo sa hodí k mäsu a hydine, je priateľské k rybám a morským plodom a nekoliduje s inou zeleninou. Mimochodom, avokádo môže nahradiť vajíčko v šalátoch – berte to na vedomie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 377,47 kcal/porcia Porcie: 2 Použité: 16,51 g/27,42 g/16,47PraženieMorenieVečeraŠalátVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmorka, filé – 280 g Baku paradajky – 200 g ľadový šalát – 120 g zelený gluk – 40 g koriandra – 16 gavokáda – 200 g slnečnicového oleja – 40 g papriky – 8 čili paprík – 4 g cukru – 12 g soli – 4 čierne papriky hrášok – 0,4 glym – 120 g medová horčičná omáčka – 80 g biely sezam – 4 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Morčacie filé nakrájajte na stredné kúsky a 30 minút marinujte v korení. Potom vyprážajte na slnečnicovom oleji do zlatista.
Krok 2
Paradajky nakrájame na plátky, avokádo nakrájame, ľadový šalát nakrájame.
Krok 3
Zeleninu a kúsky morky zmiešame, ochutíme medovohorčicovou omáčkou, dôkladne premiešame a dáme na servírovací tanier. Jedlo ozdobíme koriandrom, zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami. Na okraj taniera položíme polovicu limetky.
MIMOchodom
Recept poskytol Viktor Apasiev, šéfkuchár kaviarne-reštaurácie Rukkola.