Náplň pre empanády
K receptu
Veľmi chutná mäsová náplň do palaciniek z mletého mäsa s prídavkom opraženej slaniny a cibule osloví najmä milovníkov mäsových a výdatných jedál.
zložitosť: priemer Kalórie: 337,36 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 7,36 g/33,09 g/1,10Hlavný chodINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1,5 kg hovädzej hrude s tukom na kosti 6 plátkov slaniny 1 mrkva 2 veľké cibule 2 strúčiky cesnaku 1 ČL. zmes papriky hrášok muškátový oriešok na špičke noža soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrudník vložte do panvice v jednom kuse a zakryte vriacou vodou. Privedieme do varu, pridáme mrkvu nakrájanú na kúsky, korenie a soľ, prikryté dusíme na miernom ohni, kým mäso neodpadne od kosti, asi 2,5 hodiny.
Krok 2
Hrudník vyberte z vývaru (nebudete ho potrebovať – po precedení môžete podávať k palacinkám). Mäso nakrájame na malé kúsky a pomelieme cez mlynček na mäso.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme a nasekáme čo najjemnejšie – kúsky cibule by nemali byť väčšie ako zrnko ryže.
Krok 4
Slaninu nakrájame na tenké prúžky a dáme na studenú panvicu. Zapnite nízky ohrev. Zo slaniny dáme tuk, pridáme cibuľu, zvýšime teplotu. Smažte, kým cibuľa nie je zlatá, 10 minút.
Krok 5
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Pridajte cesnak k cibuli a slanine a smažte ďalšie 3-4 minúty.
Krok 6
Mleté mäso vložíme do panvice, ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením, premiešame a všetko spolu ešte pár minút opekáme. Pred plnením palaciniek ochlaďte mleté mäso.